VOZIŠ BEZ VOZAČKE DOZVOLE, UDARIŠ DVIJE DJEVOJKE I TUŽILAŠTVO TE PUSTI NA SLOBODU: “NEMA OPRAVDANOG OSNOVA ZA ZADRŽAVANJE”

Svijet

VOZIŠ BEZ VOZAČKE DOZVOLE, UDARIŠ DVIJE DJEVOJKE I TUŽILAŠTVO TE PUSTI NA SLOBODU: “NEMA OPRAVDANOG OSNOVA ZA ZADRŽAVANJE”

Nevjerovatne odluke Tužilaštva Kantona Sarajevo svakodnevno nas iznenađuju. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, povrijeđene su dvije 23-godišnje djevojke.

Za volanom BMW-a bio je maloljetni L. A. H. koji je te noći uzeo vozilo od svoje majke Irme Hrustemović kako bi divljao glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Pušten je na slobodu piše Crna-Hronika.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da mladić koji upravlja bez vozačke dozvole, zgazi dvije djevojke?

Mladić je poznat po društvenim mrežama po bahatom ponašanju.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da mladić koji upravlja bez vozačke dozvole, zgazi dvije djevojke završi na slobodi. Tužitelj kojem je određen ovaj slučaj kaže da nema opravdanog osnova za zadržavaljenje bahatog vozača BMW vozila registracijskih oznaka K61-E-291.

Tužilaštvo KS nije ni tražilo pritvor jer se radi o maloljetniku te je tužitelj smatrao da nema opravdanog osnova za zahtjev nakon čega je bahati vozač pušten na slobodu. Dvije djevojke koje su hodale trotoarom u trenutku kada ih je automobilom udario BMW su odmah prevezene na KCUS gdje su jednoj konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura kosti u peti), a drugoj lakše.

Maloljetnik inicijala H.L.A. koji je upravljao automobilom, koji je u vlasništvu njegove majke, je 2006. godište i nije bio pod utjecajem alkohola i narkotika u trenutku testiranja nakon što je skrivio nesreću.

Oglasila se i policija Kantona Sarajevo.

Dana 28.07.2023. godine u 18,50 sati, u ulici Porodice Ribar, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza putničkog motornog vozila “BMW 520”, reg broja K61-E-291, kojim je upravljalo mldb. H.L.A. iz Sarajeva, a potom i udara na trotoaru u pješake S.K. i S.H. obje iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne zadobila je pješak S.K., povrede konstatovane na KUM UKC Sarajevo,nakon čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadžana na daljnjem liječenju. Lake tjelesne povrede zadobila je pješak S.H., povrede konstatovane na KUM UKC Sarajevo, gdje je zadržana na posmatranju.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavila ekipa Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja/, a u vezi sa članom 332. KZ F BiH /Ugrožavanje javnog prometa/, istog dana u 23.30 sati, slobode je lišen vozač motornog vozila „BMW 520“, nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavila ekipa Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. (crna-hronika.info)