Dado Polumenta o svojoj nepokretnoj sestri: Bila je zdrava, a onda je dobila temperaturu i od tada…

Showbizz

Dado Polumenta o svojoj nepokretnoj sestri: Bila je zdrava, a onda je dobila temperaturu i od tada…

Priča Dade Polumente o nepokretnoj sestri Dajani potresla je mnoge. Pjevač je nedavno prvi put pričao o svojoj porodici i nesreći koja je zadesila mladu djevojku koja, pored toga što je u kolicima, ne može ni da govori.

Dado je otkrio da je od nje mnogo naučio u životu.

– Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Zadnjih 30 godina je ona u kolicima. Nisam imao priliku nikada ni da pričam o tome. Mogu reći samo da sam od nje puno naučio. O životu, o ljudima… To je fascinantno kada znate da ne možete nekome da pomognete, kada znate da će tako da živi. Bukvalno, velika blagodat od Boga da bismo znali da cijenimo svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovjek koji može da uzme sam – rekao je Dado kroz suze u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović” na Blic TV.

On je otkrio i kako je njegova sestra postala nepokretna.

– Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići. Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado.

Podsjetimo, Dado je sada na svom Instagramu prvi put podijelio fotografiju sa sestrama, sa kojim je trenutno na moru.

– Zahvalan sam dragom Bogu na ovakvom iskušenju za čitavu porodicu. Najviše smo naučili od nje, koja ne govori, koja ne čuje, ne hoda. Ovo su posebni trenuci za mene i za moje najmilije, kada možemo sa ovako malim stvarima da je učinimo najsrećnijom. Moje dvije sestre, Dajana i Dalida – napisao je on u opisu objave. (ekskluziva.ba)