UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Dva Automobila U Sekundi Se Pretvorila U Hrpu Metala

Region

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Dva Automobila U Sekundi Se Pretvorila U Hrpu Metala

Dvoje ljudi poginulo je nakon što im je na automobile zbog odrona pala ogromna stijena u indijskom Nagalandu. Troje drugih osoba zadobilo je teške povrede u nesreći na nacionalnoj autoputu 29, piše Firstpost.com. Nesreća se dogodila u okrugu Chumoukedima, između Dimapura i Kohime, oko 17 sati u utorak.

U stravičnom videu koji je sada postao viralan, vidi se masivna stijena kako se kotrlja i svom snagom udara u dva automobila jedan za drugim. Dva automobila u trenutku su pretvoreni u hrpu metala. Nesreća je snimljena kamerom na instrument tabli vozila koje se nalazilo iza nastradalih automobila.

Jedna je osoba preminula na licu mjesta, dok je druga podlegla povredama u bolnici. Mjesto gdje se dogodila nesreća zove se “pakala pahar” i poznato je po odronima kamenja i odronima – rekao je ministar Neiphiu Rio izražavajući sućut obiteljima nastradalih.

Rio je rekao da njegova vlada poduzima sve potrebne korake za pružanje potrebne medicinske pomoći povrijeđenim. Također je najavio i financijsku pomoć za porodice svake žrtve, prenosi Jutarnji.hr (titox.net)