ŽENA JE SPASILA ŽIVU ZAKOPANU BEBU, A 20 GODINA KASNIJE ZANIJEMILA JE OD ŠOKA: Nije Ni Slutila Šta Će Da Je Snađe

Svijet

ŽENA JE SPASILA ŽIVU ZAKOPANU BEBU, A 20 GODINA KASNIJE ZANIJEMILA JE OD ŠOKA: Nije Ni Slutila Šta Će Da Je Snađe

Žena je spasila živu zakopanu bebu, ne sluteći šta će da se desi 20 godina kasnije.

Neke priče nas tjeraju da vjerujemo u dobrotu i čuda života. Jedna od njih dogodila se ženi koja je, nakon što je otišla na trčanje sa svojim psima, kao što je to inače činila, zatekla napuštenu bebu zakopanu živu. Njena brza akcija uspjela je da mu spase život, a ona nije ni slutila šta će se dogoditi nekoliko godina kasnije.

Sve je počelo 1998. godine kada je Azita Milanijan otišla na trčanje sa svojim psima. Jedan od njih, Tango, počo je da njuška i grebe po zemlji. Milanijan je bolje pogledao i vidio male noge kako vire iz zemlje. U početku je mislila da je životinja, ali je onda začula plač bebe.

Pažljivo je počela da otkopava mališana koji je bio umotan u plavi peškir. Uzela je bebu u naručje i obrisala njeno lice prekriveno prljavštinom. “Molim te, nemoj umrijeti. Ja sam ovde sa tobom. Volim te”, rekla je bebi.

Beba je prebačena u bolnicu sa teškom hipotermijom, a doktor je rekao da je “skoro čudo” da je preživjela. Medicinske sestre su ga nazvale “Beba Kristijan”. Milanian ga je posjetio nekoliko puta i zaplakao kada ga je vidjela.

Nije mogla da ga usvoji jer je njegova priča bila u medijima i plašila se da će mu se ući u trag. Međutim, željela je da ostane u kontaktu sa njim, ali kada je usvojen, bila je spriječena da ga viđa.

“Bilo je to frustrirajuće iskustvo”, rekla je žena. “Sanjala sam da će me pronaći, kao što smo se našli tog dana.”

Vitaker je odrastao u domu pune ljubavi u Gardeni, potpuno nesvjestan kako je pronađen. Njegovo srednje ime je bilo Kristijan, ali nije znao zašto ga je dobio.

Nešto kasnije, majka jednog od Vitakerovih prijatelja pisala je radio stanici da pita da li neko zna za njegovo porijeklo da bi mu mogla reći više o njegovoj životnoj priči.

Tako su imali njihov dugo očekivani ponovni susret. “Čekala sam te 20 godina”, rekla je Milanijan sa suzama u očima dok je grlila Metjua Vitakera. Žena ga je odvela do mjesta gdje ga je našla. Zajedno su hodali oko mesta gdje su se prvi put vidjeli i Vitakerovo veselo i veselo raspoloženje se brzo promijenilo.

Vrativši se u auto, Milanijan ga je pitao da li je dobro. “Ovo je mogao biti moj grob”, rekao je sa knedlom u grlu, ali je ona sjela pored njega i slatko rekla: “Tebe su tražene”. (Stil)