Svjetsko, A Naše: Pogledajte Kako Je Lana Pudar Pobijedila U Svojoj Grupi Na Europskom Prvenstvu

Region

Svjetsko, A Naše: Pogledajte Kako Je Lana Pudar Pobijedila U Svojoj Grupi Na Europskom Prvenstvu

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u srijedu ujutro, 5. jula, u Srbiji je nastupila na Europskom prvenstvu za juniore u kvalifikacijama u utrci 100 metara delfin.

Lana se na Europskom prvenstvu u Beogradu plasirala u polufinale, nakon što je u svojoj sedmoj kvalifikacionoj grupi zauzela prvo mjesto.

Pudar je u svojoj utrci ostvarila vrijeme 59.50 minute.

Prvo mjesto naša Sirena zauzela je ispred Julije Uhlmann iz Švicarske, koja je u cilj došla u vremenu (59.81). Ostale takmičarke su plivale iznad minute.

Ukupno, Lana je od svih učesnica u kvalifikacijama imala drugo vrijeme. Bolja od nje bila je Šveđanka Martine Damborg, koja je 100 metara delfin isplivala u vremenu – 59.30.

Lana će u Beogradu nastupiti u tri utrke u kojima je najbolja proteklih godina. Osim utrke na 100 delfin, Mostarka koja je favorit za zlatne medalje u sve tri konkurencije nastupit će još na 50 i 200 metara delfin.

Polufinalna utrka u ovoj disciplini na rasporedu je u srijedu, 5. jula, navečer u 17:38 sati. Ako se plasira u finale, a vjerujemo da hoće, Lanu ćemo u disciplini 100 metara delfin gledati u četvrtak, 6. jila, u 18:13 sati u borbi za jednu od medalja. Nadamo se zlatnu.

Pogledajte kako je Lana osvojila prvo mjesto u Beogradu u kvalifikacijama za polufinale: (radiosarajevo.ba)