U Crno Zavijene Dvije Porodice: Ovo Su Milan I Aleksandar Koji Su Poginuli U Nesreći, Cijela Ulica Plače Za Nastradalim Mladićima

Region

U Crno Zavijene Dvije Porodice: Ovo Su Milan I Aleksandar Koji Su Poginuli U Nesreći, Cijela Ulica Plače Za Nastradalim Mladićima

Čitavo kruševačko naselje Mudrakovac tuguje za Milanom i Aleksandrom, mladićima koje su poznavali samo po dobroti.

Cijela naša ulica plače. Riječi ovdje ništa ne znače. Nema više našeg Milana – kaže jedna od komšinica.

Milan M. (29) i Aleksandar M. (28) iz naselja Mudrakovac kod Kruševca su bili dugogodišnji prijatelji.

Te kobni noći vraćali su se iz grada zajedno sa Anđelkom P. (62). Nakon što su završili privatni posao. A radili su skoro sve poslove. Ništa nisu birali od poslova, jer im je očuvanje porodica bilo na prvom mjestu.

– Sjećam se Milana još dok je bio tinejdžer. Popravljao mi je krovna kući. Sjajan mladić – kaže Snežana koja živi nedaleko od Milenkovića.

Prilikom skretanja “fordom” koji je Milan vozio u naselje gdje žive, na svega par stotina metara od kuća, direktno su se sudarili sa “audijem” koji je vozio Ilija S. (19) iz okoline Aleksandrovca.

Od siline udarca, Milan, Aleksandar i Anđelko su poginuli na licu mjesta, dok je Ilija prošao sa lakšim povredama, piše Blic.

Milanova porodica skrhana od bola
U porodičnoj kući Milana M. niko nema snage da izgovori ni riječ.

– Nastradali Milan Milan je radio u Unitehni. Bio je strašan radnik. Imao je nesreću da je bio dijete kada mu je otac poginuo u Crnoj Gori na gradilištu. Majka je jako loše. Ne znam kako će podnijeti sve – pričaju komšije.

Inače, na Bruskom putu, na raskrsnici gdje se skreće za naselje Mudrakovac u Kruševcu, kažu mještani da su se i ranije dešavali saobraćajne nesreće i da je i ranije bilo poginulih.

– Nikada ništa nisu uradili. Morali su da stave semafor. Pogotovu noću. Tada se skoro ništa i ne vidi – pričaju stanovnici ovog naselja.

Podsjetimo, na izlasku iz Kruševca ka jezeru Ćelije, na Bruskom putu, noćas oko sat iza ponoći, došlo je do direktnog sudara dva vozila.

Troje poginulo u nesreći
U nesreći su učestvovali automobil “ford fokus” koji je vozio Milan M. (29), suvozač Aleksandar M. (28) i putnik na zadnjem sjedištu Anđelko P. (53) i automobil “audi” A4 koji je vozio Ilija S (19).

Tri osobe preminule su na licu mjesta, a vozač “audija”, koji je bio negativan na alko i droga testu, je zadobio lakše povrede.

Do direktnog sudara je došlo najvjerovatnije zbog nepažnje, a možda i brzine jer u tom dijelu gdje su se sudarili, ulica iz duplih traka prelazi u magistralni put.

Po nalogu tužioca, vozaču I.S. je određeno zadržavanje do 48 časova za krivično djelo “Teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”. (srpskainfo.com)