Sergej Ne Može Da Priča, Ne Hoda, Ne Sedi I Ne Pruža Ruke! Na Putu Da Mu Reše Probleme Stao Je Novac!

Region

Sergej Ne Može Da Priča, Ne Hoda, Ne Sedi I Ne Pruža Ruke! Na Putu Da Mu Reše Probleme Stao Je Novac!

Humanitarna fondacija Pokreni život nastavlja prikupljanje novčanih sredstava za Sergeja Andrejevića (2015).

Sergej je usled komplikacija tokom porođaja zadobio upalu mozga koja je prouzrokovala trajne poslednice na njegovom malenom telu. Ne može da priča, ne hoda, ne sedi, ne pruža ruke, stao mu je rast zuba, do skoro nije imao ni emotivnu reakciju, nije se smejao, a ni plakao.

Zahvaljujući svim dobrim ljudima, uspeli smo da pomognemo detetu da prebrodi najteže stanje nakon upale mozga, a sada smo na putu da se Sergej reši gastrostome, da se izbori sa epilepsijom i drugim brojnim problemima.

Rehabilitacija se nastavlja po posebnom BDA programu koji je dugotrajan, celodnevan i zahteva dosta finansija. Za Sergeja je jako važno da se program nastavi, jer usled mirovanja i ležanja može doći do propadanja mišica i organa jer mu je, izmedu ostalog, dijagnostikovan i hiperelastični sindrom, odnosno slabo vezivno tkivo. Sredstva su mu takođe neophodna i za laboratorijske analize.

Borba za Sergejev napredak se nastavlja kako bi izvukli maksimum uz pomoć terapija, naučili ga da koristi ruke, da sedi i puzi.

Sredstva su potrebna za tretmane, laboratorijske analize, bda obuku, konsultacije, fizikalne terapije, logopedske tretmane, ortopedska pomagala.

Za bolje detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Sergeju! (dijasporainfo.net)