Poginula je majka trogodišnje curice: Traži se istražni zatvor za vozača BMW-a sa

Zanimljivosti

Poginula je majka trogodišnje curice: Traži se istražni zatvor za vozača BMW-a

25-godišnji vozač Jakov V., osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je u noći s četvrtka na petak poginula 26-godišnja djevojka Mihaela H., ispitan je u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Tužitelji su predložili jednomjesečni istražni zatvor. Odluku će donijeti sudac istrage Suda u Zagrebu.

Podsjetimo, do nesreće je došlo oko 20:30 u Dubravi, kad je BMW uslijed prebrze vožnje zapadnim kolnikom Mandlove ulice u smjeru juga, gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Prilikom kočenja izgubio kontrolu nad autom, prešao u desnu saobraćajnu traku, naletio na rubni kamen. Pa sletio na travnjak. BMW se nastavio nekontrolirano kretati sve dok nije naletio na rasvjetni stup, nakon čega je odbačen dalje.

Mihaela je na mjestu poginula. Bila je majka trogodišnje djevojčice. Poginula je u svom BMW-u 1 bordo boje koji je te noći vozio Jakov. Policija je utvrdila da je u trenutku nesreće bio pijan. Izmjereno mu je 1.11 g/kg alkohola u organizmu. On u nesreći nije ozbiljnije povrijeđen.

Kako je javio Jutarnji, na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu je plakao. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučit će sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu s obzirom na to da tužitelji za njega predlažu jednomjesečni istražni zatvor.

Milina: Treba vremena da se sve rasvijetli
Nikola Milina, glavni direktorpolicije, za Novu TV je komentirao kako ide istraga.

“Ima i određenih informacija koje smo prikupili od određenih osoba. Treba malo vremena da se do kraja rasvijetli, ali vjerujem da će PUZ doći do počinitelja. Kada završi, onda ćemo obavijestiti javnost.”

“Kamere koje su tamo su iz nekog pilot-projekta iz 2010. godine. I odavno više nisu u funkciji. To nije jedno od raskršća koje je iz perspektive saobraćajnog redarstva relevantno da bi Grad Zagreb tamo imao kamere”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Detalji nesreće: Očekuje ga istražni zatvor
Policija je jučer objavila detalje nesreće:

“Oko 2:30 u Dubravi 25-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 1.11 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka. Kretao se zapadnim kolnikom Mandlove ulice lijevom saobraćajnom trakom u smjeru juga.

Usred nepropisne brzine kretanja vozila, gdje je u naseljenom mjestu saobraćajnim pravilom ograničena na 50 km/h. Iz kojeg razloga je na vlažnom kolniku u kočenju vozilom prešao na desnu saobraćajnu traku, preko rubnog kamena sletio je na meki teren. Nastavio se nekontrolirano kretati u smjeru juga nakon čega je naletio na stup javne rasvjete i odbačen na meki teren.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala 26-godišnja putnica, a nakon obavljenog uviđaja tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zamjenica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva je izašla na mjesto događaja. Te obavila uviđaj prometne nesreće uz asistenciju ekipe za očevide I. postaje saobraćajne policije Zagreb.

Od 2:37 do 5:10 bio je obustavljen tramvajski saobraćaj Maksimirskom cestom u smjeru istoka i zapada.” Izvor:  Raport