U CRIJEVIMA IMAMO ČAK 15 KG OTROVA: Izbacite ih uz pomoć ove smjese! Koristite je samo JEDNOM GODIŠNJE!

Zdravlje

U CRIJEVIMA IMAMO ČAK 15 KG OTROVA: Izbacite ih uz pomoć ove smjese! Koristite je samo JEDNOM GODIŠNJE!

Opstipacija ili zatvor stolice je jedna od najčešćih tegoba danas kod ljudi. Uzrok mogu biti fekalne naslage. Pražnjenjem otpada, vremenom se stvaraju fekalne naslage u crijevima, sluz, i razni paraziti koji uzrokuju mnoge ozbiljne bolesti. Stoga je detoksikacija i čišćenje crijeva obavezna. Evo kako isprazniti crijeva, potrebne su sjemenke lana i kefir.

Zastanite na trenutak, probajte zamisliti približan broj kilograma hrane i litara tekućine koje ste pojeli i popili tokom života. Cifre se pretežno mjere u tonama, što dovodi do zaključka da se u trbuhu nataloži jako puno fekalnih naslaga i toksičnog otpada. Truju krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu. Detoksikacija crijeva je obavezna.

Činjenici da su crijeva zaprljana svjedoče mnoge zdravstvene tegobe. Česti zatvor stolice, poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka. Čišćenje debelog crijeva uz pomoć klistira može očistiti samo manji dio 40 do 50 cm. A tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

KAKO ISPRAZNITI CRIJEVA UZ POMOĆ SJEMENKI LANA

Ovo je najbolja detoksikacija tijela prirodnim putem, za koju su vam potrebne sjemenke lana i kefir. Konzumiranje jedne do tri kašike mljevenog lanenog sjemena u stanju je u roku od tri tjedna potpuno očistiti debelo i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga i parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorjevanje masnih naslaga. Ima pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena može apsorbirati, eliminisati toksine iz organizma i smanjujiti razinu holesterola u krvi.

KAKO SE KONZUMIRAJU LANENE SJEMENKE

Lan sjemenke kao lijek, od davnina se koristio kada su bili prisutni problemi s probavom. Međutim, u ovom članku smo usredočeni na to kako isprazniti crijeva od fekalni naslaga. a za to, najbolja kombinacija su sjemenke lana i kefir. Za ovo ste sigurno već čuli, ali niste bili sigurni kako jesti sjemenke lana. Da li se jedu čitave, sitno ili krupno mljevene?

Ako želite da blago potaknete stolicu kod zatvora, možete cjelovite sjemenke lana potopiti u vodu. Ali ako se radi o temeljitom čišćenju crijeva, mora se konzumirati na sljedeći način. Sjemenke lana sameljiti u mlinu, i takve ih mješajte sa svježim kefirom svako jutro. Kako bi kura bila uspješna potrebno je umjesto doručka tri tjedna konzumirati u omjeru.

PRVA SEDMICA: JEDNA KAŠIKA MLJEVENOG LANA POMIJEŠANOG SA 100 ML. KEFIRA.
DRUGA SEDMICA: DVIJE KAŠIKE MLJEVENOG LANA POMIJEŠANOG SA 100 ML. KEFIRA.
TREĆA SEDMICA: TRI KAŠIKE MLJEVENOG LANA POMIJEŠANOG SA 150 ML. KEFIRA.

Nemojte praviti zalihe za više dana. Najbolje je svako jutro svježa porcija. Obavezno pijte najmanje dvije litre vode dnevno dok traje kura. Čišćenje crijeva na ovaj način možete provesti jednom godišnje. Također, Ova kura će vam pomoći ukoliko imate gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestercu, bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis, prekomjernu težinu te narušen metabolizam. izvor:kurir.rs