DALILA OD ZALUĐENIH FANOVA NA TIKTOKU ZA 7 DANA ZARADI NOVI AUTO! Evo kako za jedno uključenje kešira 200 €: Ovo su PRAVILA IGRE

Showbizz

DALILA OD ZALUĐENIH FANOVA NA TIKTOKU ZA 7 DANA ZARADI NOVI AUTO! Evo kako za jedno uključenje kešira 200 €: Ovo su PRAVILA IGRE

Dalila Dragojević na nedeljnom nivou zarađuje mnogo novca od društvene mreže Tiktok i to više od svih poznatijih javnih ličnosti u našem regionu!

Tako je ova bivša rijaliti učesnica tokom prethodne nedelje od Tiktoka zaradila čak 15.000 evra, što je automatski stavlja na drugo mesto po zaradi u našem okruženju. Ipak, da ovo nije lak posao i da se do ovog iznosa dolazi uz mnogo truda, pokazuje i činjenica da najveći deo svog vremena ona provodi upravo na ovoj platformi.

Ona se već duže vreme snima uživo s raznim manje i više poznatim tiktokerima, pa tako gotovo svakodnevno ona i do neverovatnih 20 sati snima lajvove na Tiktoku kako bi imala visoki nedeljni skor. Kako saznajemo, Dalili je ovo trenutno ubedljivo najveći izvor zarade, pošto joj na Jutjubu u poslednje vreme baš i ne cvetaju ruže, pa ima mnogo manje pregleda nego ranije.

Ipak, i sa ovim iznosom od 15.000 evra, Dalila nije na prvom mestu regionalnih rekordera u zaradi, već zauzima vicešampionsko mesto, iako je samo ona od svih sa spiska poznata široj javnosti. Prvo i treće mesto pak zauzimaju tiktokeri nepoznati većini populacije – Big Fabio sa 18.000, dok je treće mesto pripalo Gospođi sa 13.000 evra.

Da bismo proverili na koji način ljudi mogu da zarade od objava na Tiktoku, stupili smo u kontakt s Lukom Dimitrijevićem, stručnjakom za društvene mreže, koji nam je jednostavnim rečima objasnio sistem funkcionisanja na ovoj platformi koja je prevazišla i Instagram.

– Na Tiktoku se može zarađivati već sa 1.000 pratilaca, ali je bitno da je osoba čiji je nalog bude starija od 18 godina. Postoje prihodi direktno od Tiktoka i prihodi od brendova koji se reklamiraju. Kada se premaši iznos od 1.000 pratilaca, može se početi sa objavljivanjem prenosa uživo i tokom prenosa uživo, onaj koji se snima može primati poklone, tj. giftove. Ovi pokloni predstavljaju virtuelni novac, koji se kasnije može prebaciti na lični Pejpal račun, dok Tiktok uzima polovinu tog novca. Za osobe koje imaju preko 10.000 pratilaca otvara se veći broj opcija. Inače, samo preko jednog lajv uključenja tiktokeri mogu zaraditi i preko 200 evra, dok pojedini na nedeljnom nivou rade lajvove i preko desetine sati! Npr. Dalila, koja ima skoro 125.000 pratilaca, nekad se snima i 20 sati tokom dana, pa i ne čudi što je za nedelju dana bogatija za čak 15.000 evra – objašnjava Dimitrijević, pa nastavlja:

– Ko npr. ima 30 miliona pratilaca, može da zaradi između 18.000 i 30.000 dolara po objavi. Procena se zasniva na broju pratilaca i angažovanja. Nadoknada se obično ugovara s brendom pre nego što se krene dalje s partnerstvom. Nova alternativna opcija za zaradu je putem virtuelnih poklona na Tiktoku koji se mogu unovčiti za pravi novac. Za ovu opciju maksimum koji možete povući dnevno je 1.000 dolara. I dalje vrlo velika suma. Virtuelne poklone možete zaraditi samo emitovanjem videa uživo, što je mogućnost dostupna samo onima sa 1.000 pratilaca. Ako su korisnici posebno zadovoljni vašim video-snimkom, mogu poslati poklone kao savete. Svaki poklon vredi određeni broj novčića. Tako ruža vredi jedan novčić, panda pet, “lav beng” 25, krema za sunčanje 50, “povraćanje duge” 100, “plešimo zajedno” 599, muzička kutija 2.999, a “superstar” 5.000 novčića – dodaje on.

Svi korisnici ove tzv. novčiće moraju da kupe pravim novcem.

– Zatim koriste ove novčiće za kupovinu poklona, koje će dati drugim korisnicima Tiktoka. Tako prosečan paket u Srbiji za zamenu novca u Tiktok novac za kupovinu poklona iznosi od 148 do 36.580 dinara. Pokloni dobijeni u lajvu mogu se pretvoriti u dijamante, a oni se mogu unovčiti. Dijamanti vrede 50% vrednosti novčića: 100 novčića jednako je 50 dijamanata; 50 novčića jednako je 25 dijamanata. Svaki dijamant vredi pet centi. Ako imate 100 dijamanata, možete ih unovčiti za 50 dolara. Međutim, Tiktok takođe zadržava 50% onoga što zaradite, tako da, ako ste zaradili dijamante u vrednosti od 50 dolara, zadržavate samo 25 dolara. Tako se može povući zarađeni novac tek kad se dostigne 100 dolara, ali se ne može povući više od 1.000 dolara na dnevnom nivou – završava naš sagovornik. (kurir.rs)