SJAJNE VIJESTI: Mladi bh. košarkaš nakon loma kičme počeo rehabilitaciju, sestra poručuje: Azur ne zna za poraz

Region

SJAJNE VIJESTI: Mladi bh. košarkaš nakon loma kičme počeo rehabilitaciju, sestra poručuje: Azur ne zna za poraz

Mladi košarkaš KK Igman Burch Azur Terzić nalazi se na rehabilitaciji u Zagrebu nakon što mu je u oktobru prošle godine slomljena kičma ispred diskoteke u Cazinu. Informaciju je potvrdila njegova sestra Una Samardžić na Facebook grupi “I ja sam Azur”.

“Dragi prijatelji, i članovi grupe ‘I ja sam Azur’. Kao što sam u grupi navela, izostavili smo svakodnevno informisanje i objavljivanje na grupi jer smo bili u pripremama za odlazak na rehabilitaciju. Danas kada imam konkretnije i ljepše informacije dijelim s vama sljedeće. Obavještavam da je Azur hvala Bogu jučer (10. januar) primljen na rehabilitaciju u Poliklinici Glavić u Zagrebu. U pitanju je neurorehabilitacija. Azur će u Zagrebu boraviti sa mnom i Zlatanom Samardžićem te ostajemo tri mjeseca kako bi napravili što veći i nadamo se što uspješniji ishod za Azura i povredu koja mu je nanešena. Gledajući na to da kao porodica imamo veoma puno upita vezano za vid finansijske pomoći dragih prijatelja pa čak i ljudi koje ne poznajemo lično i od prije, ovim putem želim razjasniti da ćemo vezano za to naknadno objaviti post, tačnije kada budemo znali sve troškove koje ćemo morati snositi u toku boravka u Zagrebu. Zahvaljujem se od srca svima na predivnim porukama podrške, kako Azuru tako i nama kao porodici, svim iskrenim i lijepim namjerama i željama za pomoći”, napisala je.

Una je također poručila kako Azur ne zna za poraz te izrazila nadu da će ponovo igrati košarku.

“Ono što mogu svima reći je to da Azur ne zna za poraz, Bogu hvala da ga je spasio od onog najgoreg, samim tim je dobio priliku da pokaže svim zlobnicima da će se smijati, igrati košarku i nastaviti tamo gdje je stao. Jednom sam obećala i ponoviti ću opet, dok god je mene Azuru ću davati maksimalnu podršku, pažnju i ljubav da sve ovo prebrodi i ostavi iza sebe. Idemo do pobjede kao i uvijek, samo tako i nikako drugačije, pobjedniku moj”, poručila je.

Podsjetimo, istragu o ovom slučaju koji je prošle godine uzdrmao BiH preuzela je Federalna uprava policije. novi.ba