Padaju kriminalci iz BiH: Austrijska policija u raciji privela dvojicu bh. državljana

Svijet

Padaju kriminalci iz BiH: Austrijska policija u raciji privela dvojicu bh. državljana

U simultanoj akciji policije Austrije i Slovenije izvršeni su pretresi na više lokacija u austrijskom gradu Salcburgu kao i u Sloveniji, tokom koje je uhapšeno nekoliko osumnjičenih za šverc narkotika, među kojima i državljani BiH.

Kako prenosi Salzburger Nachrichten, riječ je o akciji velikih razmjera koja je hitno pokrenuta zbog sumnje na prekogranični šverc narkotika u kojem je učestvovalo nekoliko švercera.

Još uvijek se ne zna tačan broj hapšenih, ali kako prenose austrijski mediji, policija je uhapsila sedam osumnjičenih u Salcburgu, od kojih su dvojica državljani BiH, dok su ostali državljani Austrije. Ne zna se identitet osumnjičenih, osim da su životne dobi od 25 do 64 godine.

Informacije do kojih je došao Salzburger Nachrichten govore da je u Sloveniji uhapšeno još više osumnjičenih. Uhapšeni se terete da su više od godinu i po dana prenosili drogu, uglavnom kokain kanabis i spid u velikim količinama kupcima na području Salcburga. Još uvijek se očekuje zvanično saopštenje policije. Izvor:  Nezavisne