Odustao na pitanju za 34.000 eura: Znate li tačan odgovor

Zanimljivosti

Robert je do drugog praga iskoristio sve džokere, a pitanje za 18.000 eura, vezano za područje paleontologije, oduševilo ga je

Udahnite zdravo!

Prvi je po eure krenuo David Franić, diplomirani inženjer iz Zagreba, koji je kviz napustio s iznosom prvoga praga jer je na osmom pitanju za 1.000 eura, ne iskoristivši nijednog džokera, odgovorio kako je Barcelona grad u neposrednoj blizini najduže rijeke Pirenejskoga poluotoka.

Pitanje za 18.000 eura
Nakon Davida u stolicu preko puta Tarika Filipovića sjeo je Robert Kresić iz Našica.

Robert je do drugog praga iskoristio sve džokere, a pitanje za 18.000 eura, vezano za područje paleontologije, oduševilo ga je. Znao je da je seizmosaur (a ne hidrosaur, meteorosaur ili termosaur) jedna od najvećih životinja koje su ikada živjele.

Uslijedilo je pitanje za 34.000 eura, na koje nije znao odgovor te je odustao.

– Koji film ne završava na morskoj plaži? – glasilo je 13. pitanje za 34.000 eura, na kojemu je Robert odlučio odustati.

Ponuđeni su odgovori:

– Vatrenih kočija,

– Voda smrti,

– Planeta majmuna i

– Ratnika podzemlja.

Koji je tačan odgovor
Od ponuđenih Vatrenih kočija, Voda smrti, Planeta majmuna i Ratnika podzemlja, da je nastavio, opredijelio bi se za Ratnike podzemlja, no tačan je odgovor Vod smrti jer ratna drama Olivera Stonea završava u helikopteru koji prevozi glavnoga junaka s bojišnice u unutrašnjost Vijetnama. Izvor: Avaz