Šta se dešava: Opet ukraden novac iz njemačke firme koju je opljačkala Mirnesa S.?!

Region

Šta se dešava: Opet ukraden novac iz njemačke firme koju je opljačkala Mirnesa S.?!

Nadrealna priča dolazi iz Stuttgarta – kurirska kompanija “Prosegur”, poznata po žutim transporterima novca, i čiji je novac ukrala Mirnesa S., ponovo je opljačkana! Podsjetimo, Mirnesa S. je u oktobru 2022. ukrala više od milion eura u gotovini iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu.

Ona – ‘fatalna plavuša’ kako su joj nadimak dali njemački mediji- još je u bijegu i traži se na temelju međunarodne potjernice. A, sada se otkrilo da je i njen kolega počinio isto.

Muškarac (27) je navodno noć prije Badnjaka iz firme ukrao 135.000 eura. Krađa je primijećena tek četiri dana poslije.

Policijske snage su saopćile da ih je istraga brzo dovela do 27-godišnjeg kolege, ipak: “Pretragom stana nisu pronađeni ni muškarac ni ukradena roba.” No, ovaj se osumnjičenik sam predao policiji. Doveden je pred suca koji ga je pustio da se brani sa slobode. No, zanimljivo je da je plijen – nestao.

U međuvremenu, N1 nezvanično saznaje da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine u dva navrata tražila informacije od policijskih agencija u BiH o Mirnesi Bešlić, što znači da je Interpol potražuje. S obzirom na to da je riječ o državljanki Njemačke nad njom bi bile obavezne provjere i na ulazu i na izlazu iz BiH, a svi policijski službenici na graničnim prijelazima imaju direktan pristup Interpolovim bazama.

Mirnesa Bešlić je državljanka Njemačke i prema nezvaničnim informacijama nije evidentiran njen ulazak niti izlazak iz BiH u periodu od krađe novi.ba