FANOVI ITEKAKO ZABRINUTI! Halid Bešlić: Šećer je učinio svoje

Showbizz

FANOVI ITEKAKO ZABRINUTI! Halid Bešlić: Šećer je učinio svoje

Godinama unazad zdravstveno stanje Halida Bešlića pod znakom je pitanja. Bosanskohercegovački muzičar stalno kuburi sa zdravljem, a sve je počelo još davnih dana kada je doživio prvu saobraćajnu nesreću.

2009. godine pjevaču se scenario ponovio sa daleko težim ishodom. Jedva se izvukao nakon što je nevezanog pojasa sletio sa klizavog puta. Taman što je povrede sanirao i pronašao način da život vrati na staro zadesio ga je problem sa srcem, nakon čega mu je ugrađen stent, piše Blic.

Zahvat se dogodio u julu u Sarajevu, na svu sreću, sve je proteklo u najboljem redu Halid se već sutradan osjećao kao nov, nažalost, tu nije bio kraj njegovim zdravstvenim tegobama. Problem sa dijabetesom se pojavio, nakon čega je estradni umjetnik morao da reguliše svoje navike, koliko god mu je noćni rad po klubovima i kafanama to dozvoljavao. U velikoj mjeri korigovao je i ishranu, ali ni to nije dalo velikog rezultata.

Zdravstveno stanje Halida Bešlića iz dana u dan je bilo promjenljivo, šećer je ozbiljno uzimao maha, nije mogao normalno da živi i radi zbog čega je nedavno preduzeo drastičnije mjere. Naime, pjevač narodne muzike počeo je da konzumira novu terapiju koja je dovela do sljedećeg ishoda:

“Šećer je učinio svoje, pijem lijekove, malo sam korigirao ishranu, večeru sam izbacilo, ne jedem više hljeb. Sa 14 sam tim tempom smanjio na 6, 7 do 8. Tako se kretalo sa tabletama”, izjavio je pjevač, koji je dodao da mu u borbi sa zdravstvenim problemima najviše pomaže supruga Sejda. novi.ba