Ana ostala bez uha i kože na glavi na poslu: Firma mora da joj plati 72.000 evra, ali njene reči LEDE KRV

Ispovijesti

Ana ostala bez uha i kože na glavi na poslu: Firma mora da joj plati 72.000 evra, ali njene reči LEDE KRV

Ana Milevčik (25) doživela je užasnu nesreću na poslu u fabrici metalnih delova. Dok je bušila metal, kosa joj se zaplela u bušilicu, prilikom čega joj je odsečeno uvo i unakažena čitava glava. Navela je da se uplašila za život kada je osetila da kako joj mašina bukvalno čupa kožu sa glave. Srećom, preživela je, ali su povrede bile katastrofalne.

Incident se dogodio u fabrici u Koventriju, a Ana je devet puta morala da bude operisana, ali je svakako ostala bez uha. Skoro dve godine kasnije, stigla je presuda i firma je kažnjena sa 62.000 (oko 72.000 evra) funti zbog kršenja smernica po zdravlje i bezbednost zaposlenih.

Uprkos presudi, Ana nije zadovoljna.

– Život mi je uništen zbog onoga što mi se desilo. No, moj poslodavac se izvukao i prošao samo sa 62.000 funti. Kakva je to pravda – zapitala se oštećena radnica.

– Moj šef će nastaviti normalno sa svojim životom, a ja ću zauvek morati da živim sa posledicama nesreće. ranije sam volela život, bila sam aktivna, a sada se osećam kao zatvorenik u svom domu jer se bojim da izađem na ulicu sa ovakvim izgledom.

Ona je potom opisala kako je došlo do nesreće.

– Radila sam sama i odjednom sam čula čudan zvuk iz neke mašine. Dok sam okrenula glavu da vidim šta se dešava, bušilica koju sam držala već mi je ihvatila kosu i žestoko povlačila glavu. Pokušala sam da izvučem kosu iz bušilice uhvativši se za svoj rep u panici, ali mašina je radila tako brzo da ništa nisam mogla da učinim kako bih se oduprla – istakla je Ana i dodala:

– Nisam mogla da dohvatim ručicu kako bij he isključila. U tom momentu začula sam užasan zvuk kako mi se koža čupa sa glave. Taj zvuk nikad neću zaboraviti, Vrištala asm u pomoć, ali me niko nije čuo zbog buke. Pre nego što sam se onesvestila, pred očima su mi bile slike dragih ljudi. Mislila sam da ću umreti -zaključila je Ana.

Brzom istragom službenika za zdravlje i bezbednost na radu utvrđeno je da rotirajući delovi bušilice nisu bili zaštićeni u skladu sa propisima, dok će firma morati da isplati novčani iznos. (objektiv.rs)