AKO ŽELITE DA PRIVUČETE NOVAC U 2023. ODMAH IZ SPAVAĆE SOBE IZBACITE OVE STVARI: One su krive za lošu sreću

Zanimljivosti

AKO ŽELITE DA PRIVUČETE NOVAC U 2023. ODMAH IZ SPAVAĆE SOBE IZBACITE OVE STVARI: One su krive za lošu sreću

Principi feng šuija se koriste kako bi se poboljšali određeni aspekti života kao što su novac, ljubav, zdravlje… A s obzirom na to da ulazimo u novu godinu, pravo je vrijeme da ta pravila i primijenimo. Prema feng šuiju, za početak Nove godine računa se 22. januar, isti dan kojim počinje Kineska lunarna nova godina, koja će biti u znaku Crnog Vodenog Zeca.

U godini Zeca srećne boje su azurnoplava, zelena, crvena i bisernobela, stil je elegantan, miroljubiv, blag i prilagodljiv, traže se element Zemlje i kristala žad.

Idealna dnevna soba je dobro osvijetljena, prozračna i bez nereda. Da biste privukli pozitivan či element drveta, preporučuju se biljke u saksiji, kao i one sa dobro zaobljenim listovima. Kaktuse izbjegavajte, a akvarijum je poželjan, ako imate mogućnosti.

Važan savjet je da nijedan namještaj nije okrenut leđima prema vratima i da ima zaobljene ivice. Isto pravilo važi i za skulpture i ukrase – ne treba da budu šiljasti. Zadnji lijevi ugao od ulaza u dnevnu sobu smatra se kutkom bogatstva, pa ga nemojte zanemariti, već tu unesite elemente drveta i vode.

Biljke u saksiji i obilje prirodnog svjetla garantuju prosperitet.

Veoma je važno da krevet bude u dobrom položaju – to znači da bi iz kreveta trebalo da vidite vrata, ali ne bi trebalo da budu okrenuta direktno prema vama. Takođe, u vašoj spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude prepreka ili nereda.

Ova soba ne bi trebalo da ima elemente vode, jer ona raspršuje vatru, što simbolično utiče na manje strasti u spavaćoj sobi. Oslobodite se starih stvari i unesite mirnu atmosferu tepihom koji treba da ima snagu uzemljenja.

Od boja feng šui preporučuje plavu i zelenu za prekrivače, jastuke i pokrivače. Takođe, zemljani tonovi, baš kao i keramika privlače pozitivnu energiju, što će vaš život da učini stabilnijim i pozitivnijim. Šporet treba da bude istaknut, a frižider zaklonjen. Mješavina soli i vode se preporučuje da se koristi kao tečnost za čišćenje da bi se isprala loša energija i privukla dobra energija.

Upotreba žute i braon boje simbolizuje dobru ishranu, plava i zelena za vitalnost, dok su bela i siva za radost. Feng šui savetnici preporučuju korišćenje svih ovih nijansi u kuhinji sa daškom crvene ili narandžaste za inspiraciju.

Izbjegavajte čuvanje polomljenih predmeta – posuđa, oštećenih čaša i šoljica i uređaja koji ne rade…

Povoljna lokacija za postavljanje kupatila u vašem domu je sjeveroistok. Kupatila imaju najniži izvor energije, pa stručnjaci za feng šui podstiču upotrebu pletenog pruća i korišćenje svetlih i toplih nijansi poput svetloplave, tirkiznoplave, zelene, boje breskve, roze, bele, kremastobele i žute.

Preporučuju se i ovalna ogledala i blago osvjetljenje, a da izbegavate spuštena oštra svjetla. Iznad svega, obavezno je često generalno čišćenje i uklanjanje nereda u kupatilu. (Žena Blic)