Povraćao u kafiću, mislili su da je pijan: Kada se prolaznica uhvatila za glavu, počela je BORBA ZA ŽIVOT!

Ispovijesti

Povraćao u kafiću, mislili su da je pijan: Kada se prolaznica uhvatila za glavu, počela je BORBA ZA ŽIVOT!

Metju O’Tul (47), otac dvoje dece, sedeo je ispred kafića u centralnom Londonu kada je odjednom počeo da povraća i da se znoji.

Prolaznici koji su šetali korzoom nisu obraćali pažnju, misleći da je čovek previše popio, ali u poslednjem trenutku, jedna devojka koja je slučajno naišla, uhvatila se za glavu, potrčala ka Metjuu i rekla mu da hitno mora u bolnicu.

– Ispostavilo se da je Metju imao moždani udar. Hvala devojci koja mu je prišla i naterala ga da pozove hitnu pomoć. Da to nije učinila, možda moj muž danas ne bi bio sa nama – rekla je njegova supruga Georgina O’Tul, prenosi Metro.

Metju je istakao da ne poznaje tu devojku, a da se kao kroz san seća da je bila plavokosa, da je imala naglasak kao da je iz Australije ili Novog Zelanda. Nakon što su ovo objavili na društvenim mrežama, pronašli su njegovu spasiteljku. U pitanju je medicinska sestra po imenu Danijela.

– Na mrežama smo obajvili da bismo voleli da upoznamo tu devojku koja je mom mužu spasla život. Izgleda da je jedna od njenih prijateljica na Linkedinu videla objavu i rekla joj. Kada smo je pronašli, kazala nam je da nema potrebe da joj zahvaljujemo, ali da bi bilo lepo da ostanemo u kontaktu. Vrlo ljubazna i prijatna osoba – navela je Georgina.

Gostujući u emisiji na BBC-ju rekao je da nema reči kojima bi zahvalio Danijeli i njenoj prisebnosti, a apelovao je na ljude da ne zanemaruju povraćanje, i da to može biti simptom moždanog udara. (objektiv.rs)