Ovo je Branka koja je preminula poslije operacije smanjivanja grudi: Ministarstvo istražuje smrt u ordinaciji, operisali je satima!

Region

Ovo je Branka koja je preminula poslije operacije smanjivanja grudi: Ministarstvo istražuje smrt u ordinaciji, operisali je satima!

Branka Vasović (49) preminula je 16. decembra nakon operacije smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji “Dušanović” u centru Beograda! Ona je došla iz Njemačke, gdje je radila kao medicinska sestra da bi se operisala i smanjila grudi iz medicinskih razloga, tj. problema sa kičmom.

Kako je Kurir saznaje, zaposleni iz klinike pozvali su Hitnu pomoć kada je ona izgubila svijest u večernjim satima. Hitna je započela reanimaciju čim su stigli, ali je Branka preminula na putu do Urgentnog centra, koji je veoma blizu ordinacije.

– Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gdje su primijenjene sve mjere nastavka reanimacije, ali, nažalost, ljekari Urgentnog mogli su samo da konstatuju smrt – rekao je najprije naš izvor.

Brat preminule za Kurir je rekao da bi uzrok smrti mogao biti tromb, moždani udar ili embolija pluća. Tvrdi da je njegova sestra umrla u privatnoj klinici.

– Tog dana moja sestra je na operacioni sto legla u 11 sati, operacija je trajala šest sati, a inače takvi zahvati traju dva-tri sata. Poslije toga su je na klinici ostavili samu sa jednom medicinskom sestrom! U 20.45 su pozvali Hitnu pomoć, a oni su došli u 21.45. U ljekarskom izvještaju iz Hitne navodi se da Branka nije davala znake života. Nisu se širile zjenice na svjetlost, nije disala, niti imala puls. Smrt je konstatovana u 22.20. Ta sestra iz klinike je rekla da Branka nije pala, već da ju je ona pridržala, stavila u fotelju i da je tu ostala bez svijesti, pa je sama pokušala reanimaciju i zvala Hitnu. Nijednog ljekara u ordinaciji nije bilo! – tvrdi brat.

Ona je operisana navodno pod spinalnom anestezijom i bila je svjesna. Porodica planira da ispita šta je istina u ovom slučaju, i da tuži kliniku ako ima njihove odgovornosti u njegovom slučaju. Ovaj slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja. Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju sa toksikologijom. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se po hitnoj proceduri provjeravaju sve okolnosti pod kojima je pacijentkinja preminula.

Inače, ova privatna zdravstvena ustanova u kojoj je urađena intervencija nakon koje je ženi pozlilo, a nedugo potom joj i konstatovana smrt, vodi se kao specijalistička ordinacija plastične i rekonstruktivne hirurgije, a vlasnik je dr Aleksandar M. Dušanović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i specijalista opšte hirurgije. Ekipa Kurira bila je ispred ove klinike, ali nam vrata, i nakon što smo uporno zvonili, niko nije otvarao, piše Kurir. kurir.rs

Odgovori