Evo kako da očistite radijator: Niste ni svjesni šta se sve nakuplja

Zanimljivosti

Evo kako da očistite radijator: Niste ni svjesni šta se sve nakuplja

U radijatorima se vremenom nakuplja prljavština i prašina, a koju prilikom ispuštanja toplote mi udišemo. I dok nečistoću spolja možemo da uklonimo tako što ćemo je jednostavno prebrisati krpom, onu unutra je malo teže riješiti se

Jedna djevojka je otkrila kako ona to radi

Potrebne su vam svega nekoliko stvari – krpa, četka, voda i omekšivač za veš.

Prije nego što se bacite na čišćenje unutrašnjosti, pobrinite se da vlažnom krpom obrišete površinske slojeve. Zatim otklonite površinski poklopac sa švedskog radijatora i uz pomoć duže četke, poput one koja se koristi za posuđe ili glancanje cipela, očistite unutrašnjost radijatora. Sljedeći korak jeste da u toplu vodu rastvorite omekšivač za veš. Prethodno se pobrinite da ispod radijatora postavite ili deblju krparu ili posudu u koju će preostala voda da se zadrži. Zatim pomiješanu vodu sa omekšivačem postepno sipajte u radijator.

Na taj način, sva nakupljena prljavština ima da nestane kao rukom odnesena! Takođe, izbjegavajte da miješate sa vrelom vodom druge sastojke, poput antibakterijskog sredstva, jer postoji mogućnost da hemikalije iz njega naprave reakciju sa toplotom i moguća je čak i eksplozija. (Narodnamuzikauzivo.com)

Odgovori