Djevojčica heroj: Malena Ema pobijedila rak, njena majka poslala snažnu poruku…

Ispovijesti

Djevojčica heroj: Malena Ema pobijedila rak, njena majka poslala snažnu poruku…

Lorena, majka 6-godišnje djevojčice, podijelila je priču o malom hrabrom borcu, koji se borio sa rakom pune četiri godine. Sve je počelo kada je mala Ema imala 20 mjeseci, a završila (na sreću dobro) četiri godine kasnije, nakon teškog perioda.

Majka iz Italije, podijelila je svoju ispovijest u okviru internet stranice Invisibili, gdje je napisala sve detalje borbe sa teškim protivnikom koji je njeno dijete napao ubrzo po rođenju. Nakon dosta muke, brojnih operacija, bolnih dana, nedjelja, mjeseci i godina, malena Ema je izašla iz najteže borbe kao pobjednica.

Nakon što je sada sve dobro, želim da podijelim i našu priču. Moja beba Ema je imala 20 mjeseci kada nam je, poslije tri sedmice povraćanja i povraćanja bez razloga, rečeno da je agresivna masa 4. faze pronađena na malom mozgu. Meduloblastom… Udarac u stomak bi manje bolio – priča majka.

Od tada je počeo naš pakao: 23 sata operacije uklanjanja mase, dva mjeseca intenzivne njege, šest ciklusa hemoterapije plus dva autotransplantata sa srodnim matičnim ćelijama. Naučila je da hoda sa skoro pet godina, a sada kada ima šest, počinje da trči – priča majka.

Godina kada joj je dijagnostikovan rak bila je veoma teška. Zauvijek je promijenila ne samo naš svakodnevni život, ali i način na koji vidimo život – dodaje, prenosi Blic.

Rak je proklet, ali izlječiv! Nastavite da donirate jer je to jedini način da se kreiraju novi tretmani za ovu prokletu bolest – napisala je ona aludirajući na prikupljanje matičnih ćelija, plazme i ostalih prijekopotrebnih stvari koje se koriste tokom borbe sa najopakijim bolestima. Izvor: Hayat

Odgovori