Rodila dete dva meseca posle SMRTI: U 17. nedelji TRUDNOĆE sve je krenulo NIZBRDO a onda je usledilo pravo ČUDO!

Ispovijesti

Rodila dete dva meseca posle SMRTI: U 17. nedelji TRUDNOĆE sve je krenulo NIZBRDO a onda je usledilo pravo ČUDO!

U Vroclavu, gradu u zapadnoj Poljskoj rodio se dečak čija je majka umrla 55 dana pre njegovog rođenja. Ženi koja je bolovala od raka, u 17. nedelji trudnoće je utvrđena moždana smrt.

Srce neimenovane Poljakinje (41) je nastavilo da kuca, pa su doktori odlučili da se izbore za dečakov život. Doktori su majku održavali u životu pomoću aparata i pratili stanje deteta, koje je nastavilo da se razvija u njenom stomaku.

– Koristili smo aparat za veštačko disanje, veštačke bubrege i jake kardiovaskularne lekove. Bio je to veliki izazov za nas, jer obično organizam održavamo u životu jedan do dva dana, a ovde je zadatak bio da se to produži za nekoliko nedelja. Zapravo sve dok plod nije bio sposoban za samostalan život – rekao je doktor Andžej Kubler, a piše poljski “Nova tribuna opolska”.

Carski rez je obavljen 55 dana nakon moždane smrti majke, a na svet je stigao dečak.

– Beba se rodila pre vremena, u sedmom mesecu. Težio je kilogram, imao je infekciju, srčane smetnje, poremećaj metabolizma i probleme sa disanjem. Skoro dva meseca je bio na intezivnoj nezi. Ipak, nakon tog teškog perioda, dobio je još dva kilograma, a sve zdravstvene smetnje su nestale. On je sada zdrav i prav dečak! Staranje o njemu je preuzeo otac – kažu doktori. najzena.rs

Odgovori