Kraljica džeparoša u BiH Sabaheta Džindo osuđena zbog krađa u tržnim centrima

Region

Kraljica džeparoša u BiH Sabaheta Džindo osuđena zbog krađa u tržnim centrima

Sabaheta Džindo kraljica džeparoša u BiH osuđena je na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca. Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe. Ukrala im je novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka. Mjesec dana kasnije, odnosno 21. augusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 eura.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje. Tada je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka, saznaje Srpskainfo. Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju. Onda joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

“Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti”,izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu kraljica džeparoša Sabaheta Džindo.

Tada je bila na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate. Izvor: Raport

Odgovori