Arijana Memić otvorila dušu: Presudu je bilo teško slušati, išlo se na to da se ponizimo

Region

Arijana Memić otvorila dušu: Presudu je bilo teško slušati, išlo se na to da se ponizimo

UCentralnom dnevniku FACE televizije gostovali su Davor Dragičević, Muriz i Arijana Memić te Amina Smajlović.

– Bilo je jako teško slušati presudu. Išlo se na to da se ponizimo, a to nismo mogli da dozvolimo. Perićevo licemjerno obraćanje nama nismo dozvolili. Sa takvima se postupa tako što im kažete šta imate i okrenete im leđa. U tom trenutku sam pomislila da je kraj i da nema dalje, što nisam za ovih sedam godina, ali moramo nastaviti dalje, ali još jače – rekla je.

Dodala je da su bili sa Aminom (op.a. majkom Nadin Smajlović) kada je primila vijest da se neć pokretati istraga.

– Rekla sam joj da ne smije odustati, da nije sama i da ćemo se zajedno boriti i onda mi u četvrtak dobijemo od Perića poruku da budemo uporni, da ne odustajemo. To je katastrofa kakvu su poruku poslali. Kako to da je jedan sudija na svim kompleksnim slučajevima? Šta da očekujemo od presude u predmetu “Respiratori”? Bit će oslobađajuća presuda! Šta da očekujemo od Sky aplikacije? Od toga neće biti ništa – mišljenja je Arijana Memić.

Kaže da su poštovali Perića.

– Ifet nas je upozoravao da ne ide na dobro. Svi su znali da će biti oslobađajuća presuda, obezbijedili su live prijenos, što se nikada nije desilo. Uoči presude, jedan portal je objavio tekst sličan navodima koje je Perić pročitao. Javili su nam noć prije da će biti oslobađajuća presuda. Podnijeli bismo oslobađajuću presudu, ali boli licemjerno objašnjenje – kazala je Arijana te dodala:

– Tužilaštvo je podiglo optužnicu na osnovu dokaza, optužnica se ne može potvrditi bez dokaza. Nije bilo mogućnosti da se oni oslobode po svim tačkama optužnice. Ovo je politička presuda! Korupcija je ušla u sve pore ovog društva, to je jedna hobotnica. Oni štite jedni druge, presuda je poruka tužiocima da ne diraju Dalidu Burzić i ostale. novi.ba

Odgovori