ŽENA KOJA JE ŽIVELA 122 GODINE KONZUMIRALA JE 3 NAMIRNICE SVAKI DAN: Jedna će posebno oduševiti ljubitelje slatkiša

Zdravlje

Žana Kalman je živela 122 godine, a jednom prilikom je otkrila koje namirnice je konzumirala gotovo svakodnevno.

 Istraživanje životnih navika šestoro ljudi koji su imali više od 100 godina dovelo je do zanimljivih zaključaka, a ispitivanje je sprovela britanska kompanija Eden’s Gate.

Očekivano, ključna stavka prilikom istraživanja bila je ishrana ovih ljudi, kao i socioekonomski status i količina stresa kojem su bili izloženi tokom života.

Najstarija osoba na svijetu bila je Francuskinja je jednom prilikom otkrila koje tri namirnice je konzumirala gotovo svakodnevno.

 Čokolada

Žanin je jela čokoladu nakon svakog obroka. Iako nekima može da izgleda čudno, ova namirnica ima brojne zdravstvene prednosti. Istraživanje je pokazalo da je ona korisna za srce, da pomaže u borbi protiv kancera i zaraznih bolesti koje narušavaju imuni sistem. Naravno ovdje se misli na tamnu čokoladu koja je napravljena od 70% kakaa.

 Maslinovo ulje

Američko udruženje za bolesti srca navodi da maslinovo ulje između ostalog sadrži vitamin E i smanjuje nivo lošeg holesterola. Samim tim, rizik od srčanih oboljenja je manji. Rezultati istraživanja su pokazali da je konzumiranje velikih količina maslinovog ulja povezano s dužim životom. Ljekari savjetuju da iz ishrane izbacite margarin i majonez, a da uvrstite maslinovo ulje.

 Vino

Kalment je navela, da je naročito voljela da pije porto, crveno vino koje se pravi u Portugalu. Mnogi ovu vrstu vina konzumiraju kao deo mediteranske dijete, koja je proglašena najzdravijom. Naravno, bitno je da konzumirate umjerenu količinu, ne više od jedne čaše dnevno. /Izvor: Novi.ba/

Odgovori