Velika ispovijest oca Rade Manojlović! Prodaje na pijaci, pošteno zarađuje, a onda progovorio o kćerki: Volio bih da imam zeta…

Showbizz

Velika ispovijest oca Rade Manojlović! Prodaje na pijaci, pošteno zarađuje, a onda progovorio o kćerki: Volio bih da imam zeta…

Veliki broj poznatih i slavnih na domaćoj estradnoj sceni sklon je da, kada uspije, krije detalje iz svog djetinjstva. Najčešće se stide svog porijekla i izbjegavaju da u medijima predstavljaju svoje roditelje i užu i širu rodbinu.

To nikada nije bio slučaj sa jednom od najuspješnijih pjevačica „Zvezda Granda“ Radom Manojlović, koja je isticala da je dijete sa sela i s ponosom pričala o svom ocu Radetu i prerano preminuloj majci.

Na improvizovanoj tezgi u svom kombiju Rade Manojlović, otac pjevačice, prodaje filtere za cigarete koje se motaju, poređane baterije, ubruse, toalet-papir i sitnice za domaćinstvo…

– Pa šta bih ja radio kod kuće? Volim da budem ovdje, pričam s ljudima, popijemo rakiju, jedan drugom podmećemo klipove, zezamo se i to meni dođe kao duševna hrana. Kada sam na imanju, moram da cijepam drva, kuham i spremam. A kada ne radim na pijaci, onda obrađujem njivu. Uvijek moraš nešto da radiš kad si na selu. Pročitam često na internetu da ne bi trebalo da radim na pijaci jer moja kćerka ima para, ali meni to ne smeta, svjestan sam da i to mora da se piše – kaže Rade, i u pauzi ispijanja rakijice analizira svoj poslovni učinak.

– Sva roba ovdje ide pomalo. Uglavnom nema ovdje neke zarade, ja od ovoga mogu da platim struju ili internet. Meni djeca pomažu mnogo. Zahvaljujući njima imam sigurnost i ne razmišljam da li ću imati nešto da platim – kaže Rade za Alo! i otkriva kako kupuje novu robu koju poslije stavlja u promet.

– Nekad uzmem neka krš kola, uđem u svoju radionicu i ne izlazim dok to ne prepravim, ispeglam i sredim. Onda ih prodam i to mi bude poput neke injekcije, pa mogu da kupim novu robu za pijacu. Ja nisam nikakav učenik bio, pa eto živ sam i dan-danas i zalažem se. Nisam znao da napravim velike pare, ali sam uvijek imao te iste pare. Neki put manje, neki put više – kaže ovaj veseli prodavac zadovoljan životom, i najavljuje aktivnosti koje organizuje na svom radnom mjestu:

– Svakog decembra pravim kotlić, dva tri kotlića napravim pred Novu godinu da počastim sebe i drugove, tako će biti i ove godine jer ne prekidamo tradiciju.

Mještani Aleksandrovca su složni da je Rade Manojlović pošten i dobar čovjek i komšija. Šeret je i iskrena duša i svi do jednog kažu da pravi najbolju rakiju, i to od divlje, neprskane kruške.

Rade je iskreno prokomentarisao i napise o ljubavnom životu svoje kćerke, pa zaključio zašto se još nije udala.

– Volio bih da se Rada uda i da imam zeta, ali koliko ja vidim, to nije za nju. Svaki muškarac bi je zaustavio u njenom poslu. Teško koji muškarac bi podnio da ima tako uspješnu ženu. Ta popularnost je mač sa dvije oštrice. Jedino kad bi se pojavila neka dobra duša poput nje, pa da se uda – kaže Radin otac za gore pomenuti list.

Gospodin Manojlović se sa sjetom sjetio vremena kada su i njegove kćerke radile na pijaci, pa otkrio šta su prodavale i kako im je išla trgovina i rad s ljudima.

– Rada i Maja su prodavale uglavnom cvijeće, samo nisu bile baš na dobrom mjestu. Što si duže na pijaci, to imaš bolje mjesto, ja sam sada na odličnoj poziciji za prodaju. Sjećam se da su najviše dolazili dječaci da kupuju cvijeće i sve je to bilo simpatično. Imale su 11, 12 godina i ničemu se nisu nadale. Ne mogu da tvrdim koja je bila uspješnija, ali se sjećam da je Maja voljela više da priča nego da radi – kroz smijeh opisuje Rade.

Radin tata je evocirao uspomene i na početak karijere svoje kćerke i objasnio zašto je na svoj kombi lijepio njene postere.

– Takmičenje je bilo nešto novo za mene. Ovo je mala sredina, a ja sam se trudio da se sazna za nju i njeno pjevanje. Lijepio sam postere na kombi i tako vozio, to se pročulo zahvaljujući jednoj novinarki koja je tada pisala o Radi – sjeća se Manojlović, i dodaje:

– Volio sam da bude pjevačica, ali nisam je maltretirao u toj namjeri. Uvijek sam je podržavao, našao sam joj i prvi orkestar. Proveo sam noći i noći po kafanama i ispraćajima gdje je ona pjevala. Tada je imala samo 14 godina. (ekskluziva.ba)

 

Odgovori