Muškarac našao Haribov ček od 9 miliona KM, u znak zahvalnosti poslali mu 6 paketića bombona

Zanimljivosti

Muškarac našao Haribov ček od 9 miliona KM, u znak zahvalnosti poslali mu 6 paketića bombona

Muškarac kojeg su njemački mediji predstavili kao Anouar G. nedavno je doživio nesvakidašnju situaciju na željezničkoj stanici u Frankfurtu.

Naime, 38-odišnji Nijemac se vraćao kući nakon posjete majci i ostao je zapanjen kad je ugledao ček na kojem je bilo napisano 4.63 miliona eura, odnosno odnosno oko 9 miliona KM.

Ček je bio naslovljen na tvrtku Haribo, poznatu po proizvodnji gumenih bombona, a navodno ga je izdao lanac supermarketa Rewe, no nekako se izgubio.

Anouar je za lokalne medije izjavio: “Na njemu je bila tako velika svota da je nisam mogao ni izgovoriti.”

Nijemac je odlučio biti pošten te je kontaktirao Haribo u vezi sa svojim otkrićem na željezničkoj stanici. No, kad je jedan od odvjetnika tvrtke stupio u kontakt s njim, nisu od njega tražili da vrati ček. Umjesto toga, zatražili su da ga uništi i pošalje im fotografiju kao dokaz da je to učinio.

Anouar je učinio što su mu rekli i nekoliko dana kasnije primio je gestu zahvalnosti njemačke tvrtke. Dobio je kutiju slatkiša koja je sadržavala šest vrećica gumenih bombona.

Nijemac je izjavio kako nije bio baš impresioniran nagradom jer je tvrtku poštedio izgubljenih miliona: “Mislio sam da je to malo jeftino.”

Iz Hariba su objasnili da je njihova gesta zahvale standardna praksa tvrtke, dodajući: “To je bio naš standardni paket koji šaljemo kao zahvalu. Budući da je to bio ček na naše ime, niko osim naše tvrtke nije ga mogao otkupiti.” Izvor: Klix

Odgovori