Dječak iz Velike Kladuše donirao ušteđevinu za pomoć građanima pogođenim poplavama

Region

Dječak iz Velike Kladuše donirao ušteđevinu za pomoć građanima pogođenim poplavama

Dirljiva priča o dječaku Muhamedu iz Velike Kladuše brzo se proširila društvenim mrežama, ističući snagu ljudske dobrote i solidarnosti. Ovaj hrabri dječak odlučio je svoju ušteđevinu, koju je štedio za električni romobil, donirati kako bi pomogao građanima koji su pogođeni nedavnim poplavama.

Muhamedova majka podijelila je ovu inspirativnu priču na društvenim mrežama, ističući ponos koji osjeća zbog svog sina.

“Ponosna sam majka ovog dječaka koji je skupljao novac da si kupi romobil. Međutim, kada je vidio šta se dešava s našim narodom, rekao je: ‘Mama, daću svoje pare da im kupimo nešto za jesti.’ I tako je, prebrojao je 260 KM i donirao ih Nedžadu Rizviću, koji će ih, ako Bog da, danas odnijeti narodu koji je pogođen ovom katastrofom,” objavila je dječakova majka.

Muhamedova plemenita gesta nije samo pokazatelj njegove velikodušnosti, već i inspiracija za sve nas da u teškim vremenima pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija. Njegova poruka, zajedno s donacijom, simbolizuje zajedništvo i solidarnost koje su od vitalnog značaja za oporavak zajednice pogođene prirodnom katastrofom.

Ova priča podsjeća nas da čak i mali koraci mogu imati ogroman uticaj i da ljubav i empatija ne poznaju godine. Muhamed šalje svoje srce podrške svima pogođenima, a njegov čin će sigurno ostaviti trajan utisak na mnoge.

krajina.ba