Turska šalje pomoć Bosni i Hercegovini: Na terenu već teška mašinerija

Region

Turska šalje pomoć Bosni i Hercegovini: Na terenu već teška mašinerija

Poplave koje su zahvatile pojedine dijelove BiH odnijele su 17 života, a broj nestalih osoba i dalje nije poznat

Ministarstvo vanjskih poslova Turske izrazilo je duboko žaljenje zbog gubitaka života uzrokovanih snažnim kišama i klizištima koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. U saopćenju su istaknuli spremnost Turske da pruži sve vrste humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini, nazivajući BiH prijateljskom i bratskom zemljom.

„Turska je spremna pružiti sve vrste humanitarne pomoći, a u saradnji s bh. vlastima već su u toku napori za procjenu potreba i isporuku pomoći. Poginulima želimo Allahovu milost i izražavamo iskreno saučešće građanima Bosne i Hercegovine,“ stoji u saopćenju turskog Ministarstva.

Poplave koje su zahvatile pojedine dijelove BiH odnijele su 17 života, a broj nestalih osoba i dalje nije poznat. Akcije pomoći pokrenute su od ranih jutarnjih sati, a građani širom BiH organiziraju se kako bi prikupili odjeću, hranu i obuću za stanovništvo pogođeno ovom prirodnom katastrofom.

Spasioci i dalje tragaju za nestalim osobama, a na terenu su raspoređeni timovi i mehanizacija kako bi pružili pomoć ugroženim područjima. (crna-hronika.info)