Jeziv snimak nesreće koja je Srbiju zavila u crno: Donesite vode, jesu djeca živa? (Video)

Region

Jeziv snimak nesreće koja je Srbiju zavila u crno: Donesite vode, jesu djeca živa? (Video)

Jučer je u Srbiji, u Postijenju kod Novog Pazara održana jedna od najtužnijih sahrana, gdje je sahranjena porodica Lazović, tragično nastradala u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Raška–Kraljevo.

Ova strašna tragedija odnijela je živote Danijela Lazovića, njegovo troje djece i komšinice Dijane Kutlačić, dok je jedina preživjela, supruga i majka Mirjana Lazović Bugarić, s bolom ispratila svoju porodicu na vječni počinak.

Nesreća se dogodila 21. septembra kada je vojno vozilo PASARS izletjelo u lijevu traku i pregazilo automobil marke “Ford” u kojem se nalazila porodica Lazović. Teško oklopno vozilo, teško oko 18 tona, doslovno je smrvilo automobil, ostavljajući na mjestu mrtve Danijela, njegovu djecu i komšinicu. Mirjana Lazović je jedina preživjela, iako teško povrijeđena, te je spašena nakon dvosatne borbe spasioca da je izvuku iz smrskanog vozila.

Prema izvještajima, vozač vojnog vozila bio je pod uticajem alkohola s 0,2 promila u krvi. On je uhapšen i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a nakon toga mu je određen pritvor. On se u početku branio ćutanjem, a onda je rekao da mu je naglo pozlilo pa da je tako prouzrokovao nesreću.

Na sahrani Lazovića, koja je izazvala ogroman emocionalni naboj, lokalni ljekari i doktori iz VMA neprestano su pomagali rodbini i prisutnima koji su padali u nesvijest od bola. Pogled na tri bijela krsta, koja su nosili pripadnici Vojske Srbije, slomio je srca svih prisutnih.

Mirjana, koja je pretrpjela teške povrede u nesreći, bila je prisutna na sahrani sa zavojima na glavi i rukama. Njena tuga, kao i tuga svih okupljenih, bila je nemjerljiva.

Senzacija.ba objavila je snimak s mjesta nesreće, u kojem se vidi i čuje jedina preživjela, majka i supruga Mirjana Lazović Bugarić. Snimak prikazuje jezive trenutke nakon nesreće, a bol i očaj u njenom glasu ostavili su dubok utisak na sve koji su ga vidjeli. Taj snimak sada objavljujemo.

 

Ova nesreća i gubitak jedne cijele porodice ostavili su dubok trag u srcima svih prisutnih, dok cijela Srbija tuguje za nevino izgubljenim životima.

Neka porodici Lazović Bog podari snagu u ovim teškim trenucima. (senzacija.ba)