NEKA MI NAĐU DANKU MRTVU ILI ŽIVU! Vapaj očajne majke Ivane Ilić ledi krv u žilama!

Region

NEKA MI NAĐU DANKU MRTVU ILI ŽIVU! Vapaj očajne majke Ivane Ilić ledi krv u žilama!

Ivana Ilić otvorila dušu za Republiku.

Nakon podizanja optužnice zbog ubistva Danke Ilić (2), ekipa Republike obišla je selo Zlot u kojem žive osumnjičeni za ubistvo devojčice, a nakon toga smo otišli u Bor.

Naime, ispred zgrade zatekli smo majku Danke Ilić, Ivanu Ilić koja je išla sa sinom u kolicima po starijeg sina u vrtić. U očima joj se videla velika tuga, a kada smo je pitali optužnici koja je juče podignuta, izgovorila je reči koje lede krv u žilama.

Podizanje optužnice mi apsolutno ne znači ništa. Meni treba moje dete, da se nađe mrtvo ili živo – rekla je majka Danke Ilić kroz suze i otišla sa dva sina u porodični dom.

Inače, bili smo i u Zlotu u kojem živi jedan od optuženih, Dejan Dragijević. Na njegovoj kući zatekli smo novogodišnje lampice, a kako smo saznali, one noću blješte sa kuće optuženog.

Podsećamo, optuženi za ubistvo Danke Ilić su Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka, dok je Dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za krivična dela – neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

 

Optužnica je zasnovana na mnogim dokazima među kojima je GPS veštačenje službenog vozila koje je pokazalo da su optuženi u trenutku nestanka Danke bili ispred kuće Ilića u Banjskom Polju. Potom, urađeno je veštačenje kamera koje su takođe pokazale da se 26. marta da se njihov auto “Vodovoda” nalazio parkiran ispred kuće oko 13:53 časova.

Do nesreće je, kako se navodi u optužnici, došlo tako što je Danka izašla na put ispred dedinog imanja u Banjskom Polju. U tom trenutku Dragijević i Janković su kolima tuda prolazili, vozili su 20 na sat. (Republika.rs.)