LEPTIR USNE: Novi trend u estetskoj hirurgiji zaludeo žene, DOKTORI UPOZORAVAJU – ovo su NEŽELJENI EFEKTI

Zanimljivosti

LEPTIR USNE: Novi trend u estetskoj hirurgiji zaludeo žene, DOKTORI UPOZORAVAJU – ovo su NEŽELJENI EFEKTI

Ako pratite dešavanja u svetu lepote, verovatno ste već čuli za “leptir usne”. Za ovim trendom, koji podrazumeva uvećanje usana tako da izgledaju kao krila leptira, poludele su mnoge poznate dame i influenserke, ali i neki pripadnici jačeg pola.

Šta su leptir usne? Metod se zasniva na principima dobro poznate ruske tehnike, ali razlike postoje. Fileri se ubrizgavaju vertikalno kako bi usne dobile na visini i da bi se definisao Kupidonov luk, karakteristično udubljenje na gornjoj usni.

Pre toga, usne se lepe hirurškom trakom kako bi filer lepo “legao” i zauzeo poziciju koja im daje željenu visinu. Traka se stavlja i da bi se sprečila takozvana migracija filera. Ukoliko se to desi, umesto usana u obliku leptira možete da dobijete pačji kljun.

Dakle, leptir usne podrazumevaju naglašavanje srednjeg gornjeg dela, što se postiže uz pomoć dermalnih filera i lepljivih traka.

Među prvima je ovaj trend isprobala Keti Prajs, sveprisutna britanska starleta, inače sklona preterivanju sa estetskim zahvatima.

Kontroverze koje prate leptir usne
Iako “izvođači radova” tvrde da butterfly tehnika nije opasna, doktori smatraju da razlog za zabrinutost postoji. Lepljenje traka povećava rizik od infekcije, a ako dođe do migriranja filera, oblik usana može da se pokvari. Drugim rečima, leva i desna strana tada neće biti simetrične. Takođe, enzim koji se koristi za otapanje filera može da uzrokuje oticanje i upalu.

Još jedan razlog što ovakve usne nisu najbolja ideja je i to što imaju rok trajanja, nakon čega moraju da se “apdejtuju”.

U svakom slučaju, ako želite da istaknete Kupidonov luk, za pomoć se obratite isključivo vrhunskim stručnjacima i u obzir uzmite pomenute nuspojave. blic.rs