Baka Biba je trpela godinama GLADNA I SAMA U STRAĆARI, a onda je za njen slučaj saznao Marko i pogledajte je sada! Zamislite da nekome OVAKO ulepšate život! (VIDEO)

Region

Baka Biba je trpela godinama GLADNA I SAMA U STRAĆARI, a onda je za njen slučaj saznao Marko i pogledajte je sada! Zamislite da nekome OVAKO ulepšate život! (VIDEO)

Baka Biba živela je u straćari, a onda je za njen slučaj sazano humani Marko i pogledajte njenu sreću sada

Kada joj je prvi put došao u posetu, tragom vesti da živi u uslovima nedostojnih čoveka, baka Biba je poznatog srpskog humanitarca Marka Nikolića dočekala na vratima sobe u kojoj boravi i već sa praga je bilo jasno da se radi o napaćenoj i zaboravljenoj duši.

Sa kapom na glavi, u staroj, pokrpljenoj garderobi i dotrajalim cipelama koje je uvezala najlonom ipak se osmehivala Marku kad god bi joj se obratio, uprkos užasnim uslovima u kojima je živela i teškom životu koji je vodila.

U staroj kući koja deluje kao da će da se uruši svakog časa, soba puna starog, dotrajalog nameštaja za baka Bibu i njenog brata je jedini dom. Tri kreveta, dva šporeta smederevca, od kojih jedan, kako se vidi na snimku koji je objavio Marko Nikolić, služi više kao komoda za odlaganje posuđa i sto na sredini prostorije jedini su nameštaj koji je služio baka Bibi.

Dotrajali prozori i vrata kao od šupe teško da su mogli zimi da je zaštite od hladnoće, ali više ju je morilo što je trpela žedna i gladna, jedući samo krompir i papriku svaki dan – po ceo dan.

Velika bela kanta na stolu, kako je pokazala, služila je da u njoj drži vodu za piće.

Zadovoljna i sa ono malo što je imala, skromna baka Biba se samo osmehivala humanitarcu na svako postavljeno pitanje i slegala ramenima na strašne uslove u kojima živi.

Nešto više od mesec dana kasnije, stigao je novi, dirljiv snimak iste sobe, iste bake i samo pogledajte gde je sada.

Moderna, vedra soba sa svim potrebnim nameštajem i novom stolarijom teško da otkriva ono što je nekada bilo tu.

“Obećao sam baka Bibi da ćemo joj srediti sobu. Namestili smo nova vrata, nove prozore, kupili nove krevete, televizor, sto, stolice, namestili pod, kupili novi šporet, ormar, dve komodice, jorgan, jastuke, ćebad, odeću, obuću, hranu, okrečili sobu. Uradili smo koliko smo mogli”, poručio je Marko Nikolić na stranici svoje fondacije nakon što je uspeo uz donacije dobrih ljudi da obraduje baku i olakša joj život.

Sreću zbog svega što sada ima baka Biba nije mogla da sakrije, dok uživa za novim stolom, ispred novog televizora.

“Uspeli smo baka Bibo, da si mi živa i zdrava još 100 godina”, poručio je Vranjanac Marko, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je istrčao na hiljade kilometara za bolesnu decu, uredio domove nekoliko srpskih porodica, čak bio u humaniratnoj misiji u Africi, a sada se sprema za novi podvig.

Zbog svojih humanih dela nedavno je proglašen i herojem godine. (blic.rs)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marko Nikolic (@markonikolic86)