Djevojčica (10) spasila život svojoj sestri (7) nakon što joj je ponovno dijagnosticiran rak

Region

Djevojčica (10) spasila život svojoj sestri (7) nakon što joj je ponovno dijagnosticiran rak

Sharrell Gilley, djevojčici s akutnom limfoblastičnom leukemijom (ALL) dijagnosticiranom sa tri godine, bolest se vratila u obliku akutne mijeloične leukemije.

Zbog rijetke komplikacije, kemoterapija je oštetila stanice koštane srži, te je jedina nada bila transplantacija koštane srži i matičnih stanica.

Njena 10-godišnja sestra Shantia bila je stopostotni donor.

Operacija je obavljena ovog mjeseca, a obje se djevojčice još oporavljaju. Majka Joanna Williams je izjavila kako je Shantia bila odlučna u želji da pomogne svojoj sestri: “Da, da, da, želim, spasit ću je.”

Sharrell je prošlog mjeseca ponovno podvrgnuta kemoterapiji kako bi se iskorijenile sve stanice raka, ali su razine stanica leukemije ostale visoke.

Sestre u bolnici; Foto: Gufundme.com
Obitelj je dobila izbor između transplantacije i palijativne skrbi, te su odlučili nastaviti s transplantacijom. “Ako ne pokušamo, nikad nećemo saznati,” rekla je Joanna.

Sharrell je hrabro izdržala pet godina borbe, uključujući izolaciju tijekom pandemije. Sada, kad je u bolnici, uživa u plesu, pjevanju, igri i druženju s terapijskim psom.

Krajem kolovoza bit će podvrgnuta testu kako bi se utvrdilo je li transplantacija uspjela. Obitelj za sada samo s nestrpljenjem iščekuje svoje dvije kćeri iz bolnice i svi se nadaju da će uskoro biti na okupu. (novizivot.net)