(FOTO) “Ona Nas Podsjeća Koliko Je Važno Misliti Na Druge” Mala Mina (5) DONIRALA KOSU Za Bolesnu Djecu

Region

(FOTO) “Ona Nas Podsjeća Koliko Je Važno Misliti Na Druge” Mala Mina (5) DONIRALA KOSU Za Bolesnu Djecu

Petogodišnja Mina Jović iz Lebana pažljivo je posmatrala svoj odraz u ogledalu dok su pramenovi kose koje je strpljivo puštala godinu dana postajali simbol njenog humanog čina i jednog važnog koraka ka svijetu odraslih.

Ova vedra djevojčica ponos je roditelja ali i svih koji je poznaju jer je odlučila da donira kosu za bolesnu djecu.

Godinu dana prošlo je od kada je Mina sa svojom mamom gledala televizijski prilog o djevojčici oboljeloj od raka. Zajedno su gledale prilog, ali su obe tog dana vidjele nešto još važnije – Mina je vidjela da postoji neki drugi svijet, mimo ljubavi i pažnje kojom je svakodnevno okružena, a mama Jelena, kako njena kćerka odrasta u dobru i plemenitu osobu.

– Tada je rekla da će ona toj djevojčici pokloniti svoju kosu – navodi za Blic Jelena Stošić Jović, majka male heroine.

Kako dodaje, Mina je sama izrazila želju jednog dana da se ošiša i donira kosu, a kada se taj trenutak primakao pronašle su frizerku Milenu Blagojević iz Leskovca koja ima potpisan sporazum sa udruženjem “sa.decom”.

– Milena nas je sačekala da osmjehom koji se danas rijetko sreće. I jako mi je drago da smo je upoznale – prepričava prvi susret Jelena.

Kako navodi, njena Mina je jedna od najmlađih donorki kose, na šta je posebno ponosna.-

Minina donacija nije samo čin ljubavi i nesebičnosti, već i inspiracija za sve nas. Ona nas podsjeća koliko je važno misliti na druge i pružati pomoć kada je to moguće. Nadam se da će njena priča podstaći mnoge da se uključe u slične akcije. Za nas lično, ovo je dan koji ćemo pamtiti. Dan kada je ljubav postala opipljiva i kada je svijet zahvaljujući jednoj djevojčici postao malo ljepše mjesto – zaključuje ponosna mama koja o svojim mezimcima, kćerki Mini i sinu Pavlu piše knjige. (srpskainfo.com)