UHAPŠEN SMAJL MEHMEDOVIĆ ZBOG TEŠKE NESREĆE U TUZLI!

Region

UHAPŠEN SMAJL MEHMEDOVIĆ ZBOG TEŠKE NESREĆE U TUZLI!

U ulici 18. hrvatske brigade 20-tog 9-2023. godine u večernjim satima dogodila sesaobraćajna nesreća a prizori s mjesta nesreće su stravični. Prevernuti automobili, izvaljen stub ulične rasvjete, a u pomoć su pored Službe hitne medicinske pomoći pozvani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Portal Crna-Hronika saznaje zdravstveno najnovije zdravstveno stanje pogrijeđenih osoba. Nezvanično saznajemo od svjedoka koji su se u trenucima nesreće nalazili u navedenoj ulica, da je cijela ulica smrdila na alkohol.

Za volanom Mercedesa nalazio se Smajl Mehmedović. Divljao je po tuzlanskim ulicama, prolazio kroz crvena svjetla, vozio preko 155 km/h dok mu je iz automobila tresla muzika narodne pjevačice Hajrije Gegaj “Ja djevojka, on oženjen majko” piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdili su iz MUP-a TK za portal Crna-Hronika.

U vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila 21.9.2023.godine u Tuzli, u Ulici 18. hrvatske brigade, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla) su danas, 2.10.2023.godine oduzeli slobodu S.M., rođen 1999.godine iz Tuzle i istog uz Izvještaj predali Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz člana 332. stav 1. istog Zakona.

Vozač Mercedesa je predat u nadležnost Tužilastva. Protiv njega će biti donesena naredba o provođenju istrage i bit će ispitan, nakon čega će postupajucu tužilac odlučiti o daljim mjerama i radnjama koje će se poduzimati u odnosu na njega. (crna-hronika.info)