Ovo je bračni par koji je preminuo u poplavama u Jablanici: Njihovo dijete preživjelo

Region

Ovo je bračni par koji je preminuo u poplavama u Jablanici: Njihovo dijete preživjelo

Strašna nesreća pogodila je Donju Jablanicu i selo Zlate, donoseći tragediju koja je zavila ova mjesta u crno. U nezapamćenoj nesreći, tokom jučerašnjeg dana objavljeno je da je život izgubila jedna beba, a danas je pronađena trudnica u beživotnom stanju, dok spasioci i dalje intenzivno tragaju za osobama koje se nalaze pod ruševinama.

Prijatelji se danas emotivno opraštaju od Adele i Vedada Tufeka, mladog para koji je tragično izgubio život u ovoj nesreći.

Ipak, u ovoj tami, postoji zračak nade – njihovo dijete je preživjelo. Trenutno se nalazi u bolnici u Sarajevu, gdje mu se pruža medicinska pomoć i gdje se svi mole za njegov oporavak.

 

Ova tragedija, izazvana kombinacijom ljudskih i prirodnih faktora, dogodila se tokom noći koja je izgledala kao svaka druga, bezbrižna noć u njihovim životima. Početak oktobra 2024. godine ostat će zapamćen kao jedan od onih datuma koje bismo željeli zaboraviti, ali tuga i bol nas sprječavaju.

Ostaje nam jedino da se udružimo i pružimo pomoć onima koji su preživjeli i kojima su sada, više nego ikad, potrebni naša podrška, snaga i sva raspoloživa sredstva. (senzacija.ba)