Irmelu i Jasmina pronašli ispod ruševina zagrljene

Region

Irmelu i Jasmina pronašli ispod ruševina zagrljene

U poplavama koje su pogodile Hercegovinu živote je izgubilo 18 ljudi, cijele porodice, komšije, rodbina i poznanici…

Najveća nesreća, nažalost, pogodila je Donju Jablanicu, ali i selo Zlate piše Crna-Hronika.

Jedan od najpotresnijih prizora pronađen je ispod ruševina jedne porodične kuće, gdje su spasioci otkrili zagrljen par koji je očito čekao pomoć koja, nažalost, nije stigla na vrijeme.

Irmela i Jasmin Čilić preminuli su kako su i živjeli – zagrljeni.

Irmela i Jasmin Čilić, bračni par iz malog mjesta pogođenog razornim poplavama, nisu uspjeli pobjeći od vodene stihije koja je u noći katastrofe zahvatila njihovu zajednicu.

Prema izvještajima s terena, spasilačke ekipe su ih pronašle zajedno, čvrsto zagrljene, ispod ruševina koje su ostale iza poplave. Njihova posljednja zajednička gesta, u trenutku suočavanja s opasnošću, svjedoči o njihovoj ljubavi koja je trajala do posljednjeg daha.

Mještani se s tugom sjećaju Irmele i Jasmina, opisujući ih kao vedre i brižne ljude, uvijek spremne pomoći drugima.

 

Cijelo jedno mjesto nestalo je pod krinkom ljudskog i prirodnog faktora u noći koja je, naizgled, ličila na sve druge, bezbrižne noći njihova života.

Prijatelji se na facebook-u opraštaju od mladog bračnog para.

“Rode moj,krvi moja Allah vas je sastavio iz ljubavi dok vas smrt ne rastavi 😢😢 Došao je taj dan kada je smrt došla po vas,ali vas ni ona nije rastavila 💔💔💔

I u smrt ste pred Gospodara svoga otišli zagrljeni puni ljubavi. Neka vam se Gospodar smiluje i upise vas kao šehide. Da vam podari najljepše mjesto u Dženetu.”

Moji tečići, moji najdražii…..😢😢😢
Brat i sestra Irmela i Arman 🥲
Otac Fikret – Fika🥲
Majka Amira- Mira🥲
Zet Jasmin 🥲
Moja tečična Sabaheta -Sabaha🥲
Njen muž Himzo – Bukara
Njihova draga djeca: Vedad i Adela 🥲
Tugaaaa – Dragi ALLAH da im podari lijepi Džennet 🥲 El Fatiha” piše na Facebook-u

Početak oktobra 2024. ostat će zapamćen kao jedan od onih početaka koje želimo zaboraviti, ali od tuge i bola ne možemo.

 

Ostaje nam samo, da zajedno pokušamo pomoći onima kojima u ovom momentu trebamo svim snagama i raspoloživim sredstvima. (crna-hronika.info)