Ovo je par koji je preminuo zagrljen u poplavama u Jablanici: Preminuli su kako su i živjeli – zagrljeni

Region

Ovo je par koji je preminuo zagrljen u poplavama u Jablanici: Preminuli su kako su i živjeli – zagrljeni

Razorne poplave koje su pogodile Hercegovinu, a posebno Donju Jablanicu i selo Zlate, zavile su Bosnu i Hercegovinu u crno. U ovoj tragediji živote su izgubile cijele porodice, komšije, rodbina i poznanici, ostavljajući za sobom neizbrisivu tugu. Poplave su donijele razaranje i smrt, a prizori kojima svjedočimo lede srca.

Jedan od najpotresnijih prizora pronađen je ispod ruševina jedne porodične kuće, gdje su spasioci otkrili zagrljen par koji je očito čekao pomoć koja, nažalost, nije stigla na vrijeme. Irmela i Jasmin Čilić preminuli su kako su i živjeli – zagrljeni.

Na njihovim profilima na društvenim mrežama mogu se naći upravo takve fotografije pune ljubavi i zajedništva – njih dvoje u zagrljaju. Tragična sudbina odnijela je i život Irmelinih roditelja, majke Amre i oca Fikreta Imamovića. Za njenim bratom Armanom se i dalje traga, a nade za njegovo pronalaženje još uvijek traju.

Cijelo jedno mjesto nestalo je pod silinom prirodne katastrofe, mješavinom ljudskih i prirodnih faktora u noći koja je naizgled ličila na sve druge mirne i bezbrižne noći njihovih života.

Početak oktobra 2024. ostat će zapamćen kao jedan od onih trenutaka koje bismo željeli izbrisati iz sjećanja, ali tuga i bol su preveliki.

Ostaje nam samo da se udružimo i pomognemo onima kojima je naša podrška sada najpotrebnija, koristeći sve raspoložive snage i sredstva kako bismo pomogli preživjelima u ovom teškom trenutku. Pozivom na broj 17093 donirate 2 KM za unesrećene u poplavama. Ako želite pomoći iz Hrvatske pozovite 0609011.

senzacija.ba