Ovo je Lejla Zalihić, žena koja je plivala kroz bujicu da bi spasila dijete

Region

Ovo je Lejla Zalihić, žena koja je plivala kroz bujicu da bi spasila dijete

U Buturović Polju, naselju koje je jedno od najpogođenijih katastrofalnim poplavama, Lejla Zalihić je spasila svoju kćerku na nevjerovatan način.

Naime, ona je plivala kroz bujicu kako bi doplivala do kćerke.

“Jučer sam gledala modro lice moje Lejle, njene rane na tijelu, ali njene oči su samo gledale njen evlad, pogleda nije skidala sa svoje djevojčice. Jednom riječju majka heroj.” rekla je sagovornica za portal Crna-Hronika.

“Majčinska ljubav prema djetetu nema strah ni od vatre ni od vode. Samo uzdanje u dragog Allaha i želju da spasu svoje dijete. Da ih dragi Allah zaštiti od svakog zla. Hvala mu sto ih je ostavio u životu. Rode ti si naša heroina”, rekla je komšinica.

Lejla svojim tijelom spasila kćerku (13) nakon pada sa 3 sprata porodične kuće

Na Facebooku su objavljene fotografije hrabre Lejle sa porodicom iz bolnice, gdje je hospitalizirana.

Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić. Majku i suprugu koja je u noći poplava u B. Polju oko ponoći zajedno s svojom kćerkom Asjom, suprugom i svekrvom skočila u vodenu bujicu u zadnjem trenutku prije nego je voda u potpunosti uništila kuću.

Bez orijetancije sa mnogo povreda u mrkloj noći spasile su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru. Njen suprug je također dobro, a za svekrvom se još traga. (crna-hronika.)