Esad i Almedina, mladi bračni par iz Cazina, poginuli u saobraćajnoj nesreći u Austriji: Rodbina i prijatelji se opraštaju putem društvenih mreža

Region

Esad i Almedina, mladi bračni par iz Cazina, poginuli u saobraćajnoj nesreći u Austriji: Rodbina i prijatelji se opraštaju putem društvenih mreža

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Austriji, smrtno je stradao mladi bračni par iz Cazina, Esad Hajdarević (33) i njegova supruga Almedina Hajdarević (28). Njihov dvogodišnji sin preživio je nesreću i trenutno se nalazi u bolnici, gdje se oporavlja od povreda.
Prema informacijama objavljenim na portalu tirol.orf.at, nesreća se dogodila kada je automobil kojim je upravljao Esad Hajdarević udario u vozilo ispred sebe, koje je vozio 63-godišnji vozač. Nakon sudara, Esad je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolovoza.

Nažalost, Almedina Hajdarević preminula je na licu mjesta, dok je Esad, nakon što je prebačen u bolnicu, preminuo od povreda. Njihov dvogodišnji sin, koji je bio u automobilu u trenutku nesreće, preživio je i nalazi se u bolnici.

Rodbina i prijatelji Esada i Almedine Hajdarević duboko su pogođeni ovom tragedijom i koriste društvene mreže kako bi izrazili svoje saučešće i sjećanje na preminule. Porodice i zajednica u Cazinu su u šoku i tugi, te se okupljaju kako bi pružili podršku preživjelom djetetu i jedni drugima u ovom teškom trenutku.

Detaljnije informacije o planovima za dženazu biće objavljene naknadno. U ovakvim trenucima, pozivamo sve da pruže podršku porodici i prijateljima nastradalih i da se prisjete važnosti bezbjednog ponašanja u saobraćaju. (dijasporainfo.net)