“OBOŽAVAM ILOVAČU, GOTOVA JE MOJA MUKA, SAD SE SMEJEM IZ SANDUKA”: Bori Čorbi fanovi za kraj otpevali stihove posebne simbolike

Showbizz

“OBOŽAVAM ILOVAČU, GOTOVA JE MOJA MUKA, SAD SE SMEJEM IZ SANDUKA”: Bori Čorbi fanovi za kraj otpevali stihove posebne simbolike

Legendarni rok muzičar i frontmen grupe Riblja Čorba – Bora Đorđević sahranjen je danas u svom rodnom Čačku. Slavni muzičar i tekstopisac ispraćen je na večni počinak uz pesmu “Pogledaj dom svoj, anđele”, koju je otpevao hor čačanske gimnazije.

Nepregledna kolona ljudi na sahrani Bore Čorbe
Za kraj je dobio aplauz, koji je pomešan sa jecajima, koji je trajao čak 5 minuta.

“Boro majstore”, “Večno živeo” i ovacije odjekivali su grobljem. Fanovi su nakon toga zapevali pesmu “Ravnodušan prema plaču”, koja u ovom momentu ima posebnu simboliku

Bora Čorba sahranjen uz pesmu Pogledaj dom svoj, anđele
Ravnodušan prema plaču / Obožavam ilovaču / Gotova je moja muka / Pa se smejem iz sanduka / Oko mene su, u stvari / Licemeri i govnari / Svako mi za dušu pije /A znam, lažu drkadžije / Svako ko je tu plakao / Poslô bi me u pakao.

Nakon toga zapevali su pesmu “Sa Ovčara i Kablara”.

Poslednjem ispraćaju Bore Đorđevića prisustvovala je nepregledna kolona ljudi. Tihe jecaje za kraj je razbio gromoglasni aplauz i ovacije.

Ispunjena Borina poslednja želja

Bora Đorđević opelo
Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od “sramote” koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Poslednja želja slavnog muzičara bila je da bude sahranjen u rodnom gradu.

– Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik – stihovi su njegove pesme, koje je izrecitovao kada je proglašen Počasnim građaninom Čačka. (kurir.rs)