U OVOM STANU JE ŽIVJELA DANKA ILIĆ: Bila je u drugom planu na rođendanu, a svi pogledi su bilI usmjereni na njega

Region

U OVOM STANU JE ŽIVJELA DANKA ILIĆ: Bila je u drugom planu na rođendanu, a svi pogledi su bilI usmjereni na njega 

Ovo je bilo poslednje porodično okupljanje. Mesec dana kasnije Danka je nestala

Snimak trećeg rođendana Laze, starijeg brata Danke Ilić, na profilu najbližih srodnika nestale devojčice, objavljen u februaru mesecu, pregledan je više od 27.000 puta, a i posle više od pola godine, budi veliku pažnju.

To je bilo poslednje okupljanje porodice u domu koji je mesec dana kasnije zaposela neizmerna tuga koja ne odlazi uprkos rođenju dečaka, trećeg deteta Ivane i Miloša Ilića.

Na snimku se vidi jedna od prostorija u kojoj je stanovala četvoročlana porodica , sa crvenim zavesama na zidovima na dva mesta, kao i četiri odstampane fotografije. Na jednoj fotografiji su Danka i njen bratić, a na drugoj su njih dvoje sa roditljima, dok su sve četiri sa novogodišnjim motivima.

Na samom rođendanu koji je Dankin bratić slavio i u igraonici, kod kuće je bilo 15-ak odraslih i nekoliko dece, a ono što ljudi zapažaju je da su sve oči bile uprte samo u slavljenika, i da je Dankica bila skroz u drugom planu.

Devojčica nije sela pored brata. Nju drži u naručju neka žena, verovatno rođaka i samo je ona poklonila detetu sekund pažnje. Niko drugi Danku nije ni pogledao čak ni da je usmere da pomogne bratu da oduva svećice – napisala je jedna Jelena u komentaru koji je ubrzo sakriven na profilu.

Stan koji se vidi na snimku je bio mesto stanovanja male Danke u takozvanim “čačanskim soliterima”, a u kojem je i njen otac odrastao. Miloševi roditelji, Milan i Tatjana Ilić, deka i baka nestale devojčice, zbog čijeg nestanka istražni organi sprovode postupak pod sumnjom da su je ubila dvojica radnika borskog vodovoda Srđan Janković i Rade Dragijević, žive na desetak munuta hoda ka drugom kraju grada. (republika.rs)