Ovo su Lucija i Matija, na njih i njihovo troje djece naletio je pijani vozač: Ona je mrtva, a oni su teško ozlijeđeni

Region

Ovo su Lucija i Matija, na njih i njihovo troje djece naletio je pijani vozač: Ona je mrtva, a oni su teško ozlijeđeni

“Naša snaha bila je krasna žena i majka. To je strašno. Zabrinuti smo za unuke i sina.”

Lucija i Matija M. su s troje djece bili na mjestu na koje je naletio pijani vozač Ivan Bakić. Ona je mrtva, a oni su teško ozlijeđeni!

Optuženom Ivanu Bakiću (29), koji je u subotu navečer pijan pregazio petočlanu obitelj na otoku Viru, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je za Hinu zadarski sudac Hrvoje Visković.

Tijekom 30 dana, koliko će osumnjičeni biti u istražnom zatvoru, bit će provedeno vještačenje te će se rasvijetliti sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, kratko je naveo Visković.

U prometnoj nesreći poginula je 24-godišnja Lucija M., a njezin suprug Matija i troje male djece teško su ozlijeđeni. Otac i djevojčica su u stabilnom stanju, novorođenče je dobro, a trogodišnji dječak, koji je najteže ozlijeđen, i dalje je životno ugrožen te je prebačen u KBC Split na liječenje.

Obitelj je inače s križevačkog područja, a ljetovali su na Viru.

“Naša snaha bila je krasna žena i majka. To je strašno. Zabrinuti smo za unuke i sina.

Mi smo od ponedjeljka ujutro u bolnici i vidjeli smo sina koji je u teškom stanju. Znamo da nije životno ugrožen, no psihički je jako loše. Naime, on je jednostavno vidio kako je ostao bez žene, a srednje dijete mu se bori za život s tko zna kakvim dugoročnim posljedicama. Bili smo sretna obitelj, molimo se da unuk preživi”, ispričao je za 24sata otac stradalog Matije.

Ranije je rekao da mu je sin kazao kako je obitelj bila na koncertu i da zbog drugih automobila nisu mogli izaći s parkinga. Zbog djece su odlučili da neće čekati pa su ostavili automobil i krenuli kući.

Također je rekao da mu institucije nisu ništa javile te da je za nesreću doznao od vozača Hitne pomoći. Informacije o nesreći pratili su na portalima.

Pijani Ivan Bakić je naletio na obitelj; Foto: Facebook
Općina Vir, na čijem se području dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je stradala obitelj, objavila je u svom lokalnom glasilu odluku kojom je 20. kolovoz proglašen danom žalosti.

U odluci je objavljeno i da će se sredstva namijenjena za subotnji program Virskog ljeta uplatiti kao pomoć obitelji tragično stradale majke i supruge iz okolice Križevaca.

Vozač koji je usmrtio Luciju M. bio je maneken jednog poznatog brenda. (novizivot.net)