Otac i zla maćeha zlostavljali djevojčicu do smrti (12), umrla je od gladi

Region

Otac i zla maćeha zlostavljali djevojčicu do smrti (12), umrla je od gladi

Malindu Hoagland (12) iz Pennsylvanije navodno su mjesecima zlostavljali otac Rendell Hoagland (52) i zla maćeha Cindy Warren (45), a na kraju su je ostavili da umre od gladi.

Tužbu protiv oca i maćehe podigle su tri Malindine polusestre, koje smatraju da je smrt djevojčice “apsolutni promašaj sustava” jer su ignorirale slučaj nasilja o kojem su više puta obaviještene.

Podigli su tužbe protiv brojnih državnih i županijskih tijela zbog “zanemarenog slučaja nasilja”.

Odvojena tužba također je podnesena državnom sudu protiv Commonwealth Charter Academy – škole koju je Malinda pohađala od siječnja do svoje smrti u svibnju.

U tužbama stoji da su svi objekti ispred sebe imali natpise koji su upozoravali da su Malindu navodno mjesecima tukli i izgladnjivali njezini otac i maćeha. U tužbama se navodi da su okruzi Chester i Monroe, kao i osoblje škole koju je Malinda pohađala, “potvrdno iskoristili svoj autoritet da je smjeste u dom za koji su znali da je stalna žrtva serijskog zlostavljanja, izgladnjivanja i mučenja.”

Maćeha ima ozbiljnu kriminalnu prošlost
Ovi promašeni znakovi upozorenja bili su “tako zapanjujući i pokazuju apsolutni neuspjeh sustava koji se nikada više ne bi smio ponoviti”, stoji u tužbi.

“Da ovi optuženici nisu zlorabili svoje ovlasti na ovaj način, Malinda Hoagland bila bi udaljena iz svog doma, pošteđena mjeseci mučenja, zlostavljanja i izgladnjivanja, i danas bi bila živa”, navodi se u tužbama.

Inače, Cindy ima ozbiljnu kriminalnu prošlost vezanu uz zlostavljanje djece od prije 20 godina kada je umrla dvogodišnja Jessica, kći njezina bivšeg supruga Mikinleyja Warrena Jr.

Jessica je umrla 2000. godine nakon što je Cindy odbila promijeniti pelenu jer je imala “nalakirane nokte”. Umjesto toga, pozvala je oca djevojčice, koji je pio u baru, da dođe kući i promijeni pelene djetetu.

Ocu i maćehi sada prijeti smrtna kazna jer su optuženi za ubojstvo prvog stupnja. (novizivot.net)