Kad dolazim iz dijaspore niko sretniji, kad odlazim srce mi se kida…

Zanimljivosti

Kad dolazim iz dijaspore niko sretniji, kad odlazim srce mi se kida…

Tužne su sudbine i poruke našeg naroda koji radi i živi u dijaspori. Ovo je jedna koju prenosimo u cjelosti:

“Kada dolazim na godišnji odmor iz dijaspore, niko nije sretniji od mene.

Idem svojim roditeljima hvala Bogu. Kada tih 20-tak dana prodje i trebam nazad, svaki put isto. Srce mi se kida, duša me boli. Doći ću ako Bog da za Novu godinu opet, ali uvijek sama sebi postavim pitanje hoće li mi majka i otac biti živi i zdravi do Nove godine i hoće li me dočekati na kućnom pragu?

Najsretniji je onaj čovjek koji ima kome doći, koji ima majku i oca, brata i sestru, majku i dida. Najsretniji je onaj čovjek koji ima koga zagrliti.

Ovaj video postavljam sa puno suza u očima i iskreno se nadam da će me dočekati i za Novu godinu, zagrliti jer u tom trenutku se osjećam kao da me je zagrlio cijeli svijet. Za kraj želim reći da nije lako ni nama dijaspori, kao što nije lako ni onima koji su ostali u našoj Bosni.

Svi smo od krvi i mesa i borimo se da nam bude bolje i ako sama sebi često postavim pitanje šta je to bolje? Sretan put svima onima koji se vraćaju u dijasporu, a hvala svima onima koji ostaju u Bosni.

Vidimo se uskoro ako Bog da, samo da svi budemo živi i zdravi”- poručila je jedna od brojnih Bosanki i Hercegovki koja je trbuhom za kruhom otišla od kuće u svijet. (Izvor: Cazin.net)