PORODIČNA TRAGEDIJA POTRESLA BEOGRAD Ćerka poznati lekar stradala u požaru, majka umrla od tuge! MAJČINO SRCE NIJE IZDRŽALO (FOTO)

Svijet

PORODIČNA TRAGEDIJA POTRESLA BEOGRAD Ćerka poznati lekar stradala u požaru, majka umrla od tuge! MAJČINO SRCE NIJE IZDRŽALO (FOTO)

Dr dermatolog Dragana Starović (56) nastradala je u stanu na Zvezdari, a samo tri dana kasnije srce je izdalo Ružicu Starović (85)

Doktorka Dragana Starović (56) poznati dermatolog, nastradala je 2. avgusta u požaru koji je buknuo na drugom spratu zgrade na Zvezdari u Beogradu. Da tragedija bude veća, samo tri dana kasnije preminula je i njena majka Ružica Starović (85), a prijatelji porodice kažu da je majka umrla od tuge za ćerkom.

Kako kažu naši sagovornici, Dragana i Ružica sahranjene su 8. avgusta zajedno, a počivaju na Novom groblju. Inače, požar u kom je nastradala doktorka Dragana Starović izbio je u večernjim satima u stanu na drugom spratu zgrade u Ulici Vjekoslava Kovača.

– Prošlog petka odjednom je nešto puklo u jednom stanu u višespratnici. Čula se eksplozija, a onda je buknula vatra kroz prozore. Tinejdžeri koji su sedeli ispred zgrade uplašili su se, ali su se snašli i u panici su odmah pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć – kažu stanari zgrade na Zvezdari za Kurir i dodaju:

– Vatrogasci su brzo došli i počelo je gašenje požara. Isključena je bila i struja u zgradi dok je trajalo gašenje i dogašavanje.

Kako su nam zatim objasnili stanari ove zgrade, nastradala doktorka nije inače živela u tom stanu, već je tih dana došla da ga pričuva.

– Žena koja je nastradala u požaru nije živela ovde. Kako smo čuli, njena sestra sa porodicom živi u ovom stanu, a ona je, navodno, došla samo da im pričuva stan dok su oni na moru – kažu stanari solitera na Zvezdari i dodaju:

– Niko od nas ne zna šta je izazavalo eksploziju, ali je bilo jezivo. Prvo smo mislili da nema nikog u stanu, pošto je porodica otišla na odmor, a onda smo videli kako forenzirači iznose crnu kesu. Iako nam je bilo jasno da je neko nastradao, isprva nismo znali ko je u pitanju. Kasnije smo saznali da je reč o sestri žene koja živi ovde s porodicom.

Prema njihovim rečima, stan u kom je izbio požar je zapravo porodični stan Starovića, u kom je ranije živela i Draganina majka Ružica.

– Ružica je bila jedna divna žena, nju smo poznavali, ali ona već nekoliko godine ne živi ovde. Tu joj u poslednje vreme živi druga ćerka sa porodicom, pošto je imala dve ćerke. E sad, pošto je ta druga ćerka otišla na odmor, sestra je došla da joj pripazi dom, da ne dođe neko i ne opljačka stan, a eto šta se desilo… Zgrada je inače velika i ima puno stanova, pa se mi svi međusobno ne poznajemo baš dobro – navode oni i dodaju da su pre neki dan videli mladića kako kači Ružičinu umrlicu na vrata.

– Začudili smo se otkud Ružičina umrlica kad joj je poginula ćerka, a onda smo saznali da je preminula tri dana posle ćerke. Sigurno je od tuge umrla, majčino srce nije moglo da podnese taj gubitak – pričaju komšije.

Oproštajne poruke

Prestalo je da kuca veliko srce

Nakon smrti doktorke Dragane Starović, a zatim i njene majke Ružice, u dnevnim novinama danima se objavljuju čitulje, u kojima se porodica i prijatelji opraštaju od njih.

– Dana 2. avgusta napustila nas je naša voljena majka, sestra, supruga dr Dragana Starović – piše u jednoj čitulju, dok se za njenu majku navodi:

– Dana 5. avgusta prestalo je da kuca veliko srce naše mile majke i bake Ružice Starović. Obe čitulje potpisane su sa “njeni najmiliji”. (kurir.rs)