Stravična nesreća: Dva mladića poginula na kućnom pragu…

Region

Stravična nesreća: Dva mladića poginula na kućnom pragu…

Dva mladića poginula su jutros oko 6.30 u saobraćajnoj nesreći u Kuli, kod Požege, u Hrvatskoj.

Poginuli mladići imali su između 18 i 20 godina. Na mjestu nesreće, koja je cijelo selo zavila u crno, prizori su od kojih se ledi krv u žilama, prenose hrvatski mediji. Automobil je uništen do neprepoznatljivosti, a mladićima nije bilo pomoći.

poginuli su gotovo na kućnom pragu, piše pozega.eu.

“Jedan od njih je moj nećak, od brata sin. Nisam vidjela nesreću, ali moja sestra jeste, ona živi nekoliko kuća dalje od mene. Rekla mi je da je čula strašan udarac. Kada je izašla u dvorište vidjela je plamen ispod oraha i hrpu lima na gomili. Kotači su bili u zraku. Nažalost, tada nije znala da je u njemu jedan od poginulih naš nećak”, rekla je za 24sata Stana Anić.

Dodala je da ne zna kako će smrt sina podnijeti njen brat.

“Mjesto nesreće izgleda strašno. Hrpa željeza i krvi…”, kazala je ona.

Jedan od poginulih mladića je V.Š. (18) iz Kule. Roditeljska kuća mu je nekoliko stotina metara dalje od mjesta nesreće. Identitet drugog mladića, koji je imao oko 20 godina, još nije utvrđen.

“Pretpostavljam da je iza blagog zavoja vozeći u smjeru Našica mladić izgubio nadzor i sletio s ceste te se zabio u orah”, rekao je muškarac koji živi u blizini mjesta nesreće.

Saobraćaj na putu D-51 između mjesta Ferovac i Bektež je u prekidu, a policija sva vozila preusmjerava na alternativne pravce. (pressmediabih.com)