“BLICAJU MI I SVIRAJU KAD ME VIDE!” Ovo je majka troje dece koja je ostvarila svoju najveću želju i sad vozi autobus (VIDEO)

Zanimljivosti

“BLICAJU MI I SVIRAJU KAD ME VIDE!” Ovo je majka troje dece koja je ostvarila svoju najveću želju i sad vozi autobus (VIDEO)

Edina Trako, 43-godišnja majka troje dece i baka, postala je prva žena vozač autobusa na relaciji Travnik-Vitez. Već mesecima prevozi putnike na ovoj ruti, ispunjavajući svoj dugogodišnji san.

Ona svakodnevno obavlja pet vožnji na relaciji Kruščica-Travnik-Kruščica, počevši od 6:20 ujutro do 19:15 uveče. Njen radni dan uključuje prevoz radnika, učenika i drugih putnika.

– Iznenađeni su kada vide ženu za volanom, često mi blicaju i sviraju, ali nikada nisam imala neprijatnosti – kaže Edina i dodaje:

– Ovaj posao volim i jedva čekam novi dan i nove vožnje.

Njena priča inspirativan je primer kako se upornost i želja za ostvarenjem snova mogu pretvoriti u stvarnost, bez obzira na životnu dob ili okolnosti.

Nakon završene srednje škole, udaje i odgajanja troje dece, Edina je odlučila da položi za C i D kategoriju vozačke dozvole, čime je ispunila svoj dugogodišnji san da postane vozač autobusa. Svakodnevno održava svoj autobus urednim i čistim, doživljavajući ga kao svoj drugi dom.

– Ovo je bila moja želja još dok sam bila devojka – dodaje Edina.

– Sada, kada je ostvarena, nema veće sreće za mene – ističe.

Njena posvećenost i strast prema poslu ne prolaze nezapaženo. Putnici često izražavaju svoje divljenje i podršku, a Edina im uzvraća osmehom i sigurnom vožnjom.

Kako prenosi Sandžak danas, Edinina priča je svetionik nade i inspiracije za mnoge žene koje se suočavaju sa izazovima u ostvarivanju svojih snova. Pokazala je da s dovoljno volje i truda, nema prepreka koje se ne mogu prevazići. (Kurir.rs/Sandžak Danas)