Preljuba dovela do tragičnog ubistva Amera Jahovića: Ljubavni trougao kao motiv braće Ličina

Region

Preljuba dovela do tragičnog ubistva Amera Jahovića: Ljubavni trougao kao motiv braće Ličina

Petnjica – Petnjička policija uhapsila je dvojicu sugrađana, F. Ličinu (42) i I. Ličinu (55), osumnjičene za ubistvo Amera Jahovića, šumara iz Rožaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Prema informacijama iz istrage, Amer Jahović, koji je radio kao šumar na Kuli, udaljenom području Bihora, ubijen je od strane braće Ličina, takođe sa Bihora. Tokom hapšenja, kod F. Ličine pronađen je revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog djela.

Ljubavna veza kao motiv ubistva

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je motiv ovog tragičnog događaja ljubavna veza između Amera Jahovića i udate žene, koja je pripadala porodici Ličina prije udaje. Ova veza je izazvala veliki sukob unutar porodice Ličina, zbog sramote, što je na kraju dovelo do ubistva. Braća F. Ličina i I. Ličina su namamili Jahovića na lokalni put između mjesta Savin Bor i Pločnik, gde je izvršen zločin.

Zvanične informacije navode da je policija juče oko 15:30 obaviještena preko dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Berane o upotrebi vatrenog oružja na lokalnom putu između mjesta Savin Bor i Pločnik, opština Petnjica. Incident je rezultirao teškim povredama jednog lica.

„Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, sa rožajskim registarskim oznakama, pronašli beživotno tijelo muškarca, kasnije identifikovanog kao A. J. (45) iz Rožaja,“ navodi se u saopštenju.

Brzom reakcijom policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbjednosti ‘Sjever’, sprovedena je sveobuhvatna istraga. Uspostavljena je blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Srbiji, Albaniji i Kosovu. Zahvaljujući ovim mjerama, osumnjičeni su brzo identifikovani, locirani i uhapšeni.

„Oko 17:15 časova u reonu sela Savin Bor locirani su i uhapšeni F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu,“ saopštavaju iz UP.

Uviđaj na licu mjesta je izvršio državni tužilac iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju zajedno sa policijskim službenicima. Dalje mjere i radnje uključuju pretres objekata koje koriste osumnjičeni. Tokom pretresa u selu Kruščica, opština Petnjica, pronađena je i lovačka puška. Kriminalistička obrada je u toku, a osumnjičeni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost. Pronađeni materijalni tragovi biće predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Ubijeni Amer (Nuro) Jahović iz Bukovice, imao je četiri sestre Niseru, Enisu, Muameru i Elzetu, kao i amidžiće Seada, Zenata, Erka, Safeta i Faruka. Dženaza se klanjalo 3. avgusta 2024. godine u 16:45 ispred Centralne džamije, a ukop se obavio u Bukovici. Hatar će se održavati u hatarhani Centralne džamije. (titox.net)